30 nov 2017 06:00

30 nov 2017 06:00

Nu kan klass 9 c hälsa på Luka

GULLSPÅNG: I februari 2018 kan eleverna flyga iväg

Nu finns det ett datum när klass 9 c ska hälsa på sin utvisade före detta klasskamrat.

Vi har flera gånger under det senaste året berättat om Luka Gabrielashvili. Inledningsvis handlade det om hans oro inför framtiden, och Migrationsverkets planer på att visa ut honom och familjen. När utvisningen hade verkställts deklarerade hans före detta klasskamrater att de ville åka och hälsa på honom.

– Nu drar det ihop sig. Flygbiljetterna är beställda och vi är redo, säger lärare Maria Smedberg.

– Klassen har samlat in cirka 60 000 kronor och den 9 februari, på sportlovet, åker elva elever och tre lärare till Paris. Luka och familjen bor i Lorient men vi kommer att betala Lukas resa till Paris där storebror Nikoloz finns. Nikoloz går ju i svenska skolan och bor på svenska kyrkan.

Hur känns det?

– Det är knappt vi tror det är sant. Tyvärr är det ju flera elever i klassen som inte kan eller vill följa med, så klassen har bestämt att 3 000 kronor av deras insamlade pengar ska gå till Lisebergsresan för årskurs nio i juni samt en heldag med aktiviteter tillsammans med alla i klassen längre fram emot våren. Om det behövs så kommer de att försöka samla in lite mer pengar med försäljning med mera.

Ser du besöket i Paris som ett avslut?

– O nej, vi kommer för alltid ha ett band till Luka och hans familj. Jag och min son planerar att åka till dem när Nikoloz tar studenten och vi alla kommer fortsätta hålla kontakten med dem. De är våra vänner, vår familj.

Vad händer nu?

– Det som händer nu är att vi ska boka vandrarhem, det hjälper de på svenska kyrkan till med. Sedan är planen att vi ska få se Mona-Lisa och Eiffeltornet ihop med bröderna Gabrielashvili.

Vi har flera gånger under det senaste året berättat om Luka Gabrielashvili. Inledningsvis handlade det om hans oro inför framtiden, och Migrationsverkets planer på att visa ut honom och familjen. När utvisningen hade verkställts deklarerade hans före detta klasskamrater att de ville åka och hälsa på honom.

– Nu drar det ihop sig. Flygbiljetterna är beställda och vi är redo, säger lärare Maria Smedberg.

– Klassen har samlat in cirka 60 000 kronor och den 9 februari, på sportlovet, åker elva elever och tre lärare till Paris. Luka och familjen bor i Lorient men vi kommer att betala Lukas resa till Paris där storebror Nikoloz finns. Nikoloz går ju i svenska skolan och bor på svenska kyrkan.

Hur känns det?

– Det är knappt vi tror det är sant. Tyvärr är det ju flera elever i klassen som inte kan eller vill följa med, så klassen har bestämt att 3 000 kronor av deras insamlade pengar ska gå till Lisebergsresan för årskurs nio i juni samt en heldag med aktiviteter tillsammans med alla i klassen längre fram emot våren. Om det behövs så kommer de att försöka samla in lite mer pengar med försäljning med mera.

Ser du besöket i Paris som ett avslut?

– O nej, vi kommer för alltid ha ett band till Luka och hans familj. Jag och min son planerar att åka till dem när Nikoloz tar studenten och vi alla kommer fortsätta hålla kontakten med dem. De är våra vänner, vår familj.

Vad händer nu?

– Det som händer nu är att vi ska boka vandrarhem, det hjälper de på svenska kyrkan till med. Sedan är planen att vi ska få se Mona-Lisa och Eiffeltornet ihop med bröderna Gabrielashvili.