13 sep 2017 16:29

13 sep 2017 16:29

Billy roade

SÖDRA RÅDA: Humorkväll i bygdegården

Stora salen i Södra Råda Bygdegård var välfylld när Erik Morell alias Billy Opel kom med sin kompis Daniel och sjöng på Moramål för en entusiastisk publik som levde med i sång och musik.

Billy Opel kommer från Mora där han tidigt började spela in egna låtar på en bandspelare i källaren. Inför varje ny låt i Södra Råda berättade Billy historien om låten och hur den har kommit till. Ta mig hem handlade om hur han rest till ”Nachville” Tennessee och nästan genast längtat hem till, citat, ”Dalarna, brudarna och groggen”. Låten ”Kerstin tror du inte att jag fattar”, som Billy sjöng i TV-programmet Moraeus med mera, handlar om sin partner Kerstin som vänsterprasslar med just Kalle Moraeus. Billy berättade att när han var barn och fick fantisera om sitt drömyrke var det inte brandman, polis eller advokat som han ville bli utan bandit.

Billy Opel kommer från Mora där han tidigt började spela in egna låtar på en bandspelare i källaren. Inför varje ny låt i Södra Råda berättade Billy historien om låten och hur den har kommit till. Ta mig hem handlade om hur han rest till ”Nachville” Tennessee och nästan genast längtat hem till, citat, ”Dalarna, brudarna och groggen”. Låten ”Kerstin tror du inte att jag fattar”, som Billy sjöng i TV-programmet Moraeus med mera, handlar om sin partner Kerstin som vänsterprasslar med just Kalle Moraeus. Billy berättade att när han var barn och fick fantisera om sitt drömyrke var det inte brandman, polis eller advokat som han ville bli utan bandit.