13 jul 2017 16:23

13 jul 2017 16:23

"Rockfickan en favoritklubb"

MUSIK: Rockbandet Sator spelar mer än gärna i Hova

– Rockfickan är ett fantastiskt ställe!
– Jag kan inte tänka mig att det finns en bättre rockklubb i hela landet, säger sångaren Chips Kiesbye i Sator.
I kväll gör bandet en ny spelning i Hova.

– Stämningen, scenen och publiken gör Rockfickan till en av våra absoluta favoritklubbar, säger Chips Kiesbye, sångare och sologitarrist i Sator.

– Det finns knappt några sådana ställen kvar i Sverige längre. Allting har blivit så kommersiellt, men Rockfickan drivs ju av verkliga eldsjälar, som bokar de band de själv vill höra. Det är därför vi tycker det är så kul att spela där.

Rockband

Sator betecknas ofta som ett punkrockband, men det tycker Chips Kiesbye är lite missvisande.

– Vi startade som punkband för 30 år sedan hemma i Borlänge, men sedan dess har vi påverkats av flera andra musikstilar: hårdrock, glamrock och 60-talspop till exempel. Numera kallar vi oss bara för ett rockband.

30-årsjubileum

Bandet har existerat i 30 år och åker ut på sin 30-årsjubileumturné till hösten. Förutom att basisten byttes ut för cirka 17 år sedan är uppställningen den samma som när de först började spela. De har släppt ett otal album; 1992 fick de en Grammis för albumet Headquake. Nu ryktas det att ett nytt album ska vara på gång

Uppföljare

– Vi har hållit på i evigheter och spelat in olika covers lite då och då, för att göra en uppföljare till Barbie-Q-Killers volym 1 som kom 1993. Att vi kallade den skivan för volym 1 gör ju att folk förväntar sig att det ska komma en volym 2. Nu jobbar vi med att välja ut vilka nummer som ska med på albumet, och fixa med rättigheterna till dem, säger Chips Kiesbye.

Under spelningen på Rockfickan blir det dock mest gamla låtar, tror han.

– Det blir nog mest gamla låtar, sådana som vi fortfarande tycker håller och som är roliga att spela.

Musikföreningen Rockfickans ordförande Alf Ringhage har höga förväntningar:

– Det blir en konsert som passar både den inbitne Satorälskaren och den som bara vill ”fara runt och digga” helt enkelt, lovar han.

– Stämningen, scenen och publiken gör Rockfickan till en av våra absoluta favoritklubbar, säger Chips Kiesbye, sångare och sologitarrist i Sator.

– Det finns knappt några sådana ställen kvar i Sverige längre. Allting har blivit så kommersiellt, men Rockfickan drivs ju av verkliga eldsjälar, som bokar de band de själv vill höra. Det är därför vi tycker det är så kul att spela där.

Rockband

Sator betecknas ofta som ett punkrockband, men det tycker Chips Kiesbye är lite missvisande.

– Vi startade som punkband för 30 år sedan hemma i Borlänge, men sedan dess har vi påverkats av flera andra musikstilar: hårdrock, glamrock och 60-talspop till exempel. Numera kallar vi oss bara för ett rockband.

30-årsjubileum

Bandet har existerat i 30 år och åker ut på sin 30-årsjubileumturné till hösten. Förutom att basisten byttes ut för cirka 17 år sedan är uppställningen den samma som när de först började spela. De har släppt ett otal album; 1992 fick de en Grammis för albumet Headquake. Nu ryktas det att ett nytt album ska vara på gång

Uppföljare

– Vi har hållit på i evigheter och spelat in olika covers lite då och då, för att göra en uppföljare till Barbie-Q-Killers volym 1 som kom 1993. Att vi kallade den skivan för volym 1 gör ju att folk förväntar sig att det ska komma en volym 2. Nu jobbar vi med att välja ut vilka nummer som ska med på albumet, och fixa med rättigheterna till dem, säger Chips Kiesbye.

Under spelningen på Rockfickan blir det dock mest gamla låtar, tror han.

– Det blir nog mest gamla låtar, sådana som vi fortfarande tycker håller och som är roliga att spela.

Musikföreningen Rockfickans ordförande Alf Ringhage har höga förväntningar:

– Det blir en konsert som passar både den inbitne Satorälskaren och den som bara vill ”fara runt och digga” helt enkelt, lovar han.

  • Malin Bring