Vad lockar ni med nu Sarah?

Solveig Tärnström till Otterbäcken

Feministiskt initiativ laddar för en helkväll i Otterbäckens Folkets hus.

– Vår förra Fi-dag gästades vi av Gudrun Schyman och Eva-Mi Tapper. Tillsammans med Jenny Ros gavs en föreställning. Det var så uppskattat att vi vill göra något liknande igen. Vi ringde helt enkelt upp Eva-Mi och frågade om hon hade något lämpligt. Eva-Mi kommer i år tillsammans med Solveig Ternström och Carina Ekman, säger Sarah Johansson.

Annars då, hur mår Fi?

– Bra, nu känner vi att det är snart är ett val igen, och det vore kul om vi fick fler som kunde engagera sig. Det är inte så att vi har tappat medlemmar. Det har legat relativt stadigt, men det vore bra med fler. Och vårt mål med en sådan här kväll är ju att nå ut och visa upp oss.

Vill folk tala politik?

– Det kan hända att de i ens närhet kommer med frågor eller förslag, och då får man säga att vi får se vad vi kan göra, och samtidigt förklara att det ofta handlar om långa vägar för att få igenom något.

Nu hoppas ni på mycket folk på söndag?

– Ja, och vi tror att det blir en väldigt bra kväll, artisterna bjuder på ”Solveigs salong”, en härlig skratt- och gråtfest. De träffades i Morsarvet och pratar minnen, sjunger och dansar.

21 apr 2017 06:00

21 apr 2017 06:00