13 apr 2017 19:00

13 apr 2017 19:00

Påskyra

HOVA: Småkyligt och lätt blåst hindrade

Alla förskolebarn i Hova gick under skärtorsdagen till torget för att smycka riset. Så som traditionen bjuder under senare år.

Det var barn från Mars och Pluto samt Bikupan. Men då det blivit, som sagt, en tradition, så kom det även påsklovslediga barn tillsammans med sina föräldrar. Och alla fick en uppmuntran i form av en påse av påskkärringen, Doris Thorén. Alla som blåste i pipen på hennes kittel fick en godispåse. Aprilvädret gjorde sig påmint. Termometern stod på 3 grader och det hördes suckar, om lite varmare väder, från såväl gammal som ung. Alla kunde dock glädjas åt att vårvindarna uteblev. Riset fick ju stå kvar.

Det var barn från Mars och Pluto samt Bikupan. Men då det blivit, som sagt, en tradition, så kom det även påsklovslediga barn tillsammans med sina föräldrar. Och alla fick en uppmuntran i form av en påse av påskkärringen, Doris Thorén. Alla som blåste i pipen på hennes kittel fick en godispåse. Aprilvädret gjorde sig påmint. Termometern stod på 3 grader och det hördes suckar, om lite varmare väder, från såväl gammal som ung. Alla kunde dock glädjas åt att vårvindarna uteblev. Riset fick ju stå kvar.