12 okt 2016 06:00

12 okt 2016 06:00

Tina visar sitt nya hemland

HOVA: Utställning med olika tekniker

”Mitt nya hemland” visas på Mogården. Ett antal konstverk signerade Tina Gabriele.

En härlig utställning pågår just nu i korridoren på äldreboendet. Det är Tina Gabriele, bördig från Tyskland men nu boende i Skagersvik med man och tre barn, som visar lite av sin konst. Bland annat kombinationen traditionellt måleri med digital teknik.

Sju år i Sverige

Hon berättar själv om utställningen: ”Vi flyttade 2009 till Sverige, jag var mycket entusiastisk över det enkla tysta och så vackra landskapet här. Mina ögon kunde inte se tillräckligt av mitt nya hemland. Jag ville måla allt jag såg men tyvärr hade jag inte tid. Min man arbetade i Norge och jag var tvungen att ensam ta hand om våra barn och att renovera vårt gamla hus.”

Fotade

Med kameran till hjälp fångade hon i stället allt på bild.

”Med min fotoapparat fångade jag dagens ljus och sparade den vackra naturen på ett foto. Endast i natten hade jag tid att måla”.

Bilderna är målade med akvarell och akrylfärg.

”Idag arbetar jag mer som en fotograf och mycket lite som en målare”.

Utställningen pågår till den 5 december.

En härlig utställning pågår just nu i korridoren på äldreboendet. Det är Tina Gabriele, bördig från Tyskland men nu boende i Skagersvik med man och tre barn, som visar lite av sin konst. Bland annat kombinationen traditionellt måleri med digital teknik.

Sju år i Sverige

Hon berättar själv om utställningen: ”Vi flyttade 2009 till Sverige, jag var mycket entusiastisk över det enkla tysta och så vackra landskapet här. Mina ögon kunde inte se tillräckligt av mitt nya hemland. Jag ville måla allt jag såg men tyvärr hade jag inte tid. Min man arbetade i Norge och jag var tvungen att ensam ta hand om våra barn och att renovera vårt gamla hus.”

Fotade

Med kameran till hjälp fångade hon i stället allt på bild.

”Med min fotoapparat fångade jag dagens ljus och sparade den vackra naturen på ett foto. Endast i natten hade jag tid att måla”.

Bilderna är målade med akvarell och akrylfärg.

”Idag arbetar jag mer som en fotograf och mycket lite som en målare”.

Utställningen pågår till den 5 december.