08 okt 2016 06:00

08 okt 2016 06:00

Vem vill delta i nya Luciatåget?

GULLSPÅNG: Lite annat luciafirande

– Har vi en ny luciakommitté så vill vi tänka lite nytt, säger Anna Fredriksson, ordförande i Gif.

Efter ett par års uppehåll är Gif tillbaka med ett luciafirande i Amnehärad – om det finns ett intresse.

– Det hoppas jag verkligen att det finns, det som är nytt är att vi söker både tjejer och killar. Ungdomar som vill sprida ljus och glädje under december.

Har ni kvar möjligheten att rösta?

– Nej, det är borta. Nu ska vi lotta fram en lucia bland de som anmäler sig. Vi tycker det här rimmar bättre med hur samhället ser ut idag, det handlar ju om gemenskap och sprida glädje och vi tror att det även finns killar som vill vara med och sjunga. Tåget ska bestå av lucia, tärnor, stjärngossar och tomtar.

Hur stort tåg talar vi om?

– Av praktiska skäl tror vi att det blir bäst med fem-åtta.

Hur ser schemat ut?

– När vi förhoppningsvis fått ihop ett tåg väntar är sångövningar. Tanken är att luciatåget ska åka runt och sprida glädje och lysa upp i adventstider. I affärer och på fabriker, de fabriker som bokar oss. Och så luciahögtid i Amnehärads kyrka, den 11 december. Vi har redan talat med kyrkoherde Charlotte Holmgren och kyrkan är bokad.

Vad blir åldern på deltagarna i tåget?

– Vi tror att 14-18 år blir bra, säger Anna Fredriksson.

Efter ett par års uppehåll är Gif tillbaka med ett luciafirande i Amnehärad – om det finns ett intresse.

– Det hoppas jag verkligen att det finns, det som är nytt är att vi söker både tjejer och killar. Ungdomar som vill sprida ljus och glädje under december.

Har ni kvar möjligheten att rösta?

– Nej, det är borta. Nu ska vi lotta fram en lucia bland de som anmäler sig. Vi tycker det här rimmar bättre med hur samhället ser ut idag, det handlar ju om gemenskap och sprida glädje och vi tror att det även finns killar som vill vara med och sjunga. Tåget ska bestå av lucia, tärnor, stjärngossar och tomtar.

Hur stort tåg talar vi om?

– Av praktiska skäl tror vi att det blir bäst med fem-åtta.

Hur ser schemat ut?

– När vi förhoppningsvis fått ihop ett tåg väntar är sångövningar. Tanken är att luciatåget ska åka runt och sprida glädje och lysa upp i adventstider. I affärer och på fabriker, de fabriker som bokar oss. Och så luciahögtid i Amnehärads kyrka, den 11 december. Vi har redan talat med kyrkoherde Charlotte Holmgren och kyrkan är bokad.

Vad blir åldern på deltagarna i tåget?

– Vi tror att 14-18 år blir bra, säger Anna Fredriksson.