29 sep 2016 15:59

29 sep 2016 15:59

Orienterade på friluftsdag

GULLSPÅNG: Med karta och kompass i hand

En ungdomskommitté inom OK Amne med Tommy Holtbring och Mika Tolonen i spetsen har visat skolelever orienteringssporten tjusning.

En som gillade aktiviteten, just att visa orientering grunder, var Kjell Eriksson, Skagersvik.

– Det behövs aktiviteter för att få ungdomar att upptäcka denna fostrande idrott. Vi behöver visa att föreningen finns och att vi är mycket aktiva, trots att vi inte syns lika mycket som till exempel fotboll, skytte och ridning.

De som ansvarade för orienteringen var alltså OK Amne. Det hela ägde rum i skogen uppe vid Skärven mellan Gullspång och Skagersvik. Allt under en friluftsdag för Gullstensskolans yngre, årskurserna fyra-sex.

En som gillade aktiviteten, just att visa orientering grunder, var Kjell Eriksson, Skagersvik.

– Det behövs aktiviteter för att få ungdomar att upptäcka denna fostrande idrott. Vi behöver visa att föreningen finns och att vi är mycket aktiva, trots att vi inte syns lika mycket som till exempel fotboll, skytte och ridning.

De som ansvarade för orienteringen var alltså OK Amne. Det hela ägde rum i skogen uppe vid Skärven mellan Gullspång och Skagersvik. Allt under en friluftsdag för Gullstensskolans yngre, årskurserna fyra-sex.