29 sep 2016 06:00

29 sep 2016 06:00

Mycket skratt - lite gråt

HELA KOMMUN: Höstens program lovar lite av varje

Gullspångs Riksteaterförening har åter plockat ihop ett digert höstprogram.
– I år har vi lyckats få hit två produktioner från Riksteatern, säger Kerstin Johansson nöjt.

Hösten program börjar på lördag.

– Vi satsar på säkra kort, ett par föreställningar har vi haft tidigare, dels ”De tre trollproven”, men också ”Lite Lennart”. Den senare är en musikal som få upptäckte förra gången. Kruxet nu är att vi bara har plats för 55 i publiken, beroende på att Riksteatern har med sig scen och läktare, säger Kerstin Johansson.

Den 1 oktober i Otterbäcken Folkets hus, från Riksteatern: Svenska Amerika Linien. En flytande epok på Atlanten mellan Göteborg och New York. Nutidshistoria och livsöden varvas med skrönor, sanningar och hemligheter till musik av Evert Taube, Karl Gerhard och Cole Porter. Redaren Dan Broström grundade Svenska Amerika Linien år 1915 och de moderna och ståtliga fartygen trafikerade sträckan Göteborg-New York och världshaven fram till 1975.

Den 15 oktober, Amnegården: De tre trollproven. Susanne Lind, Nicklas Larsson och Eva Ahlberg berättar med sång och musik en saga av Einar Norelius.

Den 4 november, Mogården: Skrönor och skrän. Berättelser från förr, sång och musik i en burlesk och humoristisk blandning. Det hela framförs med glimten i ögat av skådespelerskan Lisbeth Johansson och musikerna Anna Gustavsson och Carita Jonsson.

Den 15 november, Gullstensskolans idrottshall, från Göteborgsoperan: ”Lite Lennart”. En musikal som bygger på texter av Lennart Hellsing med musik av bland andra Georg Riedel, Lillebror Söderlund, Knut Brodin i regi av Mia Ringblom-Hjertner. De fyra på scenen är skådespelare, sångare och musiker.

Den 22 november, Södra Råda bygdegård, från Riksteatern: Fäboland. Varje sommar åkte tjejer, kvinnor och tanter upp till fäbodarna i skogen. Det handlar om den svenska folkmusikens historia ur ett annat perspektiv. Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges vassaste folkmusiker.

Hösten program börjar på lördag.

– Vi satsar på säkra kort, ett par föreställningar har vi haft tidigare, dels ”De tre trollproven”, men också ”Lite Lennart”. Den senare är en musikal som få upptäckte förra gången. Kruxet nu är att vi bara har plats för 55 i publiken, beroende på att Riksteatern har med sig scen och läktare, säger Kerstin Johansson.

Den 1 oktober i Otterbäcken Folkets hus, från Riksteatern: Svenska Amerika Linien. En flytande epok på Atlanten mellan Göteborg och New York. Nutidshistoria och livsöden varvas med skrönor, sanningar och hemligheter till musik av Evert Taube, Karl Gerhard och Cole Porter. Redaren Dan Broström grundade Svenska Amerika Linien år 1915 och de moderna och ståtliga fartygen trafikerade sträckan Göteborg-New York och världshaven fram till 1975.

Den 15 oktober, Amnegården: De tre trollproven. Susanne Lind, Nicklas Larsson och Eva Ahlberg berättar med sång och musik en saga av Einar Norelius.

Den 4 november, Mogården: Skrönor och skrän. Berättelser från förr, sång och musik i en burlesk och humoristisk blandning. Det hela framförs med glimten i ögat av skådespelerskan Lisbeth Johansson och musikerna Anna Gustavsson och Carita Jonsson.

Den 15 november, Gullstensskolans idrottshall, från Göteborgsoperan: ”Lite Lennart”. En musikal som bygger på texter av Lennart Hellsing med musik av bland andra Georg Riedel, Lillebror Söderlund, Knut Brodin i regi av Mia Ringblom-Hjertner. De fyra på scenen är skådespelare, sångare och musiker.

Den 22 november, Södra Råda bygdegård, från Riksteatern: Fäboland. Varje sommar åkte tjejer, kvinnor och tanter upp till fäbodarna i skogen. Det handlar om den svenska folkmusikens historia ur ett annat perspektiv. Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges vassaste folkmusiker.