29 sep 2016 16:55

29 sep 2016 16:57

Internationell kväll i församlingshemmet

GULLSPÅNG: Dofter spreds och exotisk mat dukades upp

”Tänk om man jag kunde få laga lite mat”, ja, så sa en av våra deltagare på språkkaféet, berättar Carina Johansson.

”Varför inte” tänkte Carina å sin sida. Resultatet blev en internationell kväll i Amnehärads församlingshem.

– Här fanns köket som vi var välkomna till, och det är kul när vi gör något sådant här tillsammans, sa Carina Johansson, som är en av de kommuninvånare som är med när det arrangeras språkkafé i församlingshemmet.

Det spreds härliga dofter från församlingshemmets kök. Kvinnor jobbade sida vid sida och med ett leende på läpparna. I salen satt deltagare från de olika aktiviteter som anordnas i kommunen, såsom just språkkaféet. Här satt förstås också anhöriga till alla i köket.

Som exempel på allt det som tillagades i köket kan nämnas Bolanee, en härlig rätt gjord på en pizzaliknande deg och en fyllning på potatis och purjolök. Det hela tillagades i stekpannan och var riktigt god.

Wafaa Alali blandade en Tabbouleh, en persiljesallad med couscous och inte minst rikligt med citron.

– Det är Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan, lions, rödakorskretsen och kommunen, sa församlingspedagog Martin Öhman och talade om det helhetsgrepp som flera aktörer gör för att underlätta vistelsen för de asylsökande i kommunen.

– Det blir en levande bygd, vi gör det här tillsammans, och det tar vi med oss.

En av de som trivdes var unga Tala Hamo.

– Det är kanske inte första gången som jag får vår traditionella mat sedan vi kom hit till Sverige men nästan, sa hon och myste.

Kvällen innehöll även dans och sång.

”Varför inte” tänkte Carina å sin sida. Resultatet blev en internationell kväll i Amnehärads församlingshem.

– Här fanns köket som vi var välkomna till, och det är kul när vi gör något sådant här tillsammans, sa Carina Johansson, som är en av de kommuninvånare som är med när det arrangeras språkkafé i församlingshemmet.

Det spreds härliga dofter från församlingshemmets kök. Kvinnor jobbade sida vid sida och med ett leende på läpparna. I salen satt deltagare från de olika aktiviteter som anordnas i kommunen, såsom just språkkaféet. Här satt förstås också anhöriga till alla i köket.

Som exempel på allt det som tillagades i köket kan nämnas Bolanee, en härlig rätt gjord på en pizzaliknande deg och en fyllning på potatis och purjolök. Det hela tillagades i stekpannan och var riktigt god.

Wafaa Alali blandade en Tabbouleh, en persiljesallad med couscous och inte minst rikligt med citron.

– Det är Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan, lions, rödakorskretsen och kommunen, sa församlingspedagog Martin Öhman och talade om det helhetsgrepp som flera aktörer gör för att underlätta vistelsen för de asylsökande i kommunen.

– Det blir en levande bygd, vi gör det här tillsammans, och det tar vi med oss.

En av de som trivdes var unga Tala Hamo.

– Det är kanske inte första gången som jag får vår traditionella mat sedan vi kom hit till Sverige men nästan, sa hon och myste.

Kvällen innehöll även dans och sång.