22 sep 2016 13:27

22 sep 2016 13:27

Två sjöar runt

SKAGA: Anna och Tivoli gör drömresan

– Det handlar om att utmana sig själv, säger Anna Jäppinen, Södra Råda, som är ute på en tiodagars resa runt både Skagern och Unden.

När MT når ekipaget har de slått nattläger nära Skaga stavkyrka. Den nioårige nordsvensken, Tivoli, hyrs in i hagar medan Anna tältar.

– Jag vill se om kan jag rida ensam så länge. Och så här långt går det jättebra även om det är slitsamt.

Anna får dock bra understöd från maken.

– För att underlätta för Tivoli reser jag med lätt packning. Och Tivoli är pigg som ett troll, jag tycker det räcker med skritt, han vill gå fortare fram, säger Anna som är imponerad av både sin häst och sig själv.

– Ja, jag är nämligen ingen friluftsmänniska, säger hon med ett skratt.

När MT når ekipaget har de slått nattläger nära Skaga stavkyrka. Den nioårige nordsvensken, Tivoli, hyrs in i hagar medan Anna tältar.

– Jag vill se om kan jag rida ensam så länge. Och så här långt går det jättebra även om det är slitsamt.

Anna får dock bra understöd från maken.

– För att underlätta för Tivoli reser jag med lätt packning. Och Tivoli är pigg som ett troll, jag tycker det räcker med skritt, han vill gå fortare fram, säger Anna som är imponerad av både sin häst och sig själv.

– Ja, jag är nämligen ingen friluftsmänniska, säger hon med ett skratt.