26 jul 2016 12:07

26 jul 2016 12:07

Visar bilder från Svartå hytta

SÖDRA RÅDA KULTURHUS

Kulturhuset i Södra Råda visar under lördagar bilder från fotografen Mats Holmstrand produktion.

Vernissagen skildrar sista arbetsdagen vid Svartå träkolshytta den 28 oktober 1966. En av de mer iögonfallande bilderna är när hyttarbetarna, vid dagens slut, bränner arbetskläderna i gjutformarna. Fotografierna har aldrig tidigare visats offentligt. Mats Holmstrand har bland annat tillsammans med författaren Staffan Ekegren skildrat syrianska flyktingar och invandrare i Sverige. I Södra Råda han tidigare ställt ut foton från tiden före eldsvådan i Södra Råda gamla kyrka.

Vernissagen skildrar sista arbetsdagen vid Svartå träkolshytta den 28 oktober 1966. En av de mer iögonfallande bilderna är när hyttarbetarna, vid dagens slut, bränner arbetskläderna i gjutformarna. Fotografierna har aldrig tidigare visats offentligt. Mats Holmstrand har bland annat tillsammans med författaren Staffan Ekegren skildrat syrianska flyktingar och invandrare i Sverige. I Södra Råda han tidigare ställt ut foton från tiden före eldsvådan i Södra Råda gamla kyrka.