22 jul 2016 07:01

22 jul 2016 08:34

Torktumlare brann i villa

GULLSPÅNG

(UPPDATERAD) Räddningstjänst och polis kallades till Skagersvik under natten till fredag efter ett larm om brand i villa.

Det visade sig vara en torktumlare som börjat brinna och blivit helt utbränd. Räddningstjänsten släckte branden, men villan drabbades av en hel del rökskador.

Elden begränsades till tvättstugan där en torktumlare fattat eld. Röken drogs dock med ventilationssystemet så att personal från räddningstjänsten befarade att det spridits sig till vinden och takfoten.

– Men vi har kollat nu och det är ingen risk, det hade gått bra, men huset är kraftigt rökskadat, sa insatsledare Stefan Lundberg som också noterade att tidiga insater, från grannar och ägaren, med pulversläckare gjorde att skadorna begränsades. 

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

 

 

Det visade sig vara en torktumlare som börjat brinna och blivit helt utbränd. Räddningstjänsten släckte branden, men villan drabbades av en hel del rökskador.

Elden begränsades till tvättstugan där en torktumlare fattat eld. Röken drogs dock med ventilationssystemet så att personal från räddningstjänsten befarade att det spridits sig till vinden och takfoten.

– Men vi har kollat nu och det är ingen risk, det hade gått bra, men huset är kraftigt rökskadat, sa insatsledare Stefan Lundberg som också noterade att tidiga insater, från grannar och ägaren, med pulversläckare gjorde att skadorna begränsades. 

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.