13 jul 2016 15:21

13 jul 2016 15:22

"The Boys ville komma tillbaka"

HOVA: Legendariskt engelskt punkband återkommer

Peter Friman, ordförande i föreningen Rockfickan är lyrisk inför det celebra besöket på fredag, 15 juli.
– Vi är både stolta och glada.

Det är det engelska punkbandet The Boys som bildades i september 1975, det vill säga samtida med legendariska punkband som Six Pistols och Clash, som är åter.

– Faktum är att det var dessa legendarer själva som ville komma tillbaka. Vilket vi naturligtvis är väldigt glada över. De var ju här även i augusti förra året, säger Peter Friman som menar att det är inte vilket band som helst som står på scenen.

Succé

The Boys hade en storhetsperiod från 1976 till slutet av 1980-talet.

– År 1999 återförenades bandet och från 2006 turnerade de flitigt. En konsert i London blev enorm succé. Den 20 juni 2014 släpptes ett album, ”Punk Rock Menopause”, vilket ledde till att bandet planerade att göra en nio dagar lång turné i Kina. Men det blev bara två spelningar, berättar Peter.

Kina

Myndigheterna bannlyste The Boys för deras starkt politiska texter. Bandet lyfte nämligen fram att vid nyårsfirandet, några veckor tidigare, hade 36 människor dödats. Ett firande som urartade i protester och demonstrationer mot den kinesiska regimen.

– Trots att de blev bannlysta och beordrades att lämna landet genomförde The Boys flera hemliga spelningar. Detta ledde till ett fantastiskt livealbum: ”Undercover live in China” .

Förband på fredag är det lokala bandet Dirt Stained Angels.

Det är det engelska punkbandet The Boys som bildades i september 1975, det vill säga samtida med legendariska punkband som Six Pistols och Clash, som är åter.

– Faktum är att det var dessa legendarer själva som ville komma tillbaka. Vilket vi naturligtvis är väldigt glada över. De var ju här även i augusti förra året, säger Peter Friman som menar att det är inte vilket band som helst som står på scenen.

Succé

The Boys hade en storhetsperiod från 1976 till slutet av 1980-talet.

– År 1999 återförenades bandet och från 2006 turnerade de flitigt. En konsert i London blev enorm succé. Den 20 juni 2014 släpptes ett album, ”Punk Rock Menopause”, vilket ledde till att bandet planerade att göra en nio dagar lång turné i Kina. Men det blev bara två spelningar, berättar Peter.

Kina

Myndigheterna bannlyste The Boys för deras starkt politiska texter. Bandet lyfte nämligen fram att vid nyårsfirandet, några veckor tidigare, hade 36 människor dödats. Ett firande som urartade i protester och demonstrationer mot den kinesiska regimen.

– Trots att de blev bannlysta och beordrades att lämna landet genomförde The Boys flera hemliga spelningar. Detta ledde till ett fantastiskt livealbum: ”Undercover live in China” .

Förband på fredag är det lokala bandet Dirt Stained Angels.