30 jun 2016 14:02

30 jun 2016 14:02

Varför Styrkeprøven?

Hallå där Jocke

Joakim Johansson, motionär från Hova, valde i bort Vätternrundan till förmån för en annan tur i Norge.

– Ja, det berodde på att jag nyligen blivit vän på Facebook med en gamla lumparkompis. När jag frågade honom om han skulle cykla Vätternrundan även i år så frågade han mig om jag inte ville följa med till Norge och cykla Styrkeprøven, från Trondheim till Oslo.

Det ville du?

– Ja, tack vare att loppet i år låg en vecka senare, inte krockade med midsommar, och att det var 50-årsjubileum så tyckte jag att det lät intressant.

Hur kändes det?

– Inte särskilt ont om du tänker på det. Vi startade 07:20 på lördag och fick först sju-åtta mil i regn. Men det blev bara bättre. Efter 17 mil hade vi klättrat upp drygt 1 000 meter och mötte mycket fin natur. Väldigt vackert. Men kontrollerna var inte som på Vätternrundan. Det var mest soppa och smörgåsar. Men sammantaget var det jättekul. Efter 55 mil, vid fyratiden på söndag morgon, var vi i mål.

Hade du svarat ”jättekul” även direkt efter loppet?

– Ja, trots att jag inte kommer att göra om det. Det här var mer omständligt då det blev både tåg, buss och hotell. Dessutom skulle det komma en stress och hets: ”hur ska vi köra för att pressa tiden?”. Nej, nu känns det bra. Men vi får väl se, jag berättade för kompisen om Nijmegenmarschen, gå 16 mil i Holland under fyra dagar.

Så det kan bli nya utmaningar?

– Ja, fast samtidigt sa vi, lite på skämt, att det kanske är bra nu. Vi blir ju inte yngre, det är 28 år sedan vi plågades tillsammans under fem tuffa dagar på K3:s baskerprov; i jämförelse med det var Styrkeprøven rena lyxen.

– Ja, det berodde på att jag nyligen blivit vän på Facebook med en gamla lumparkompis. När jag frågade honom om han skulle cykla Vätternrundan även i år så frågade han mig om jag inte ville följa med till Norge och cykla Styrkeprøven, från Trondheim till Oslo.

Det ville du?

– Ja, tack vare att loppet i år låg en vecka senare, inte krockade med midsommar, och att det var 50-årsjubileum så tyckte jag att det lät intressant.

Hur kändes det?

– Inte särskilt ont om du tänker på det. Vi startade 07:20 på lördag och fick först sju-åtta mil i regn. Men det blev bara bättre. Efter 17 mil hade vi klättrat upp drygt 1 000 meter och mötte mycket fin natur. Väldigt vackert. Men kontrollerna var inte som på Vätternrundan. Det var mest soppa och smörgåsar. Men sammantaget var det jättekul. Efter 55 mil, vid fyratiden på söndag morgon, var vi i mål.

Hade du svarat ”jättekul” även direkt efter loppet?

– Ja, trots att jag inte kommer att göra om det. Det här var mer omständligt då det blev både tåg, buss och hotell. Dessutom skulle det komma en stress och hets: ”hur ska vi köra för att pressa tiden?”. Nej, nu känns det bra. Men vi får väl se, jag berättade för kompisen om Nijmegenmarschen, gå 16 mil i Holland under fyra dagar.

Så det kan bli nya utmaningar?

– Ja, fast samtidigt sa vi, lite på skämt, att det kanske är bra nu. Vi blir ju inte yngre, det är 28 år sedan vi plågades tillsammans under fem tuffa dagar på K3:s baskerprov; i jämförelse med det var Styrkeprøven rena lyxen.