28 jun 2016 09:49

28 jun 2016 09:49

Fartdåre på två hjul stoppades

HOVA

Vid 19.15-tiden på måndagskvällen fick en polispatrull syn på en mopedist i Hova.

Föraren, en Hovabo född 1981, drog rätt ut på E20 utan att stanna vid stopplikten. Det visade sig att mopeden, som får framföras i max 25 kilometer i timmen, hade trimmats och i stället kunde uppnå en hastighet av 80 kilometer i timmen. Fordonet klassas då som en mc, vilket mannen inte har något körkort för.

Han är därmed misstänkt för olovlig körning och för att ej iakttagit stopplikt.

Föraren, en Hovabo född 1981, drog rätt ut på E20 utan att stanna vid stopplikten. Det visade sig att mopeden, som får framföras i max 25 kilometer i timmen, hade trimmats och i stället kunde uppnå en hastighet av 80 kilometer i timmen. Fordonet klassas då som en mc, vilket mannen inte har något körkort för.

Han är därmed misstänkt för olovlig körning och för att ej iakttagit stopplikt.