27 jun 2016 12:15

27 jun 2016 12:15

Nunnestadsfest nu 25 år

GULLSPÅNG: Åter dags för ljuva toner över nejden

Det som en gång startade i blygsam skala i Pipans hamn kan på lördag, 2 juli, fira ett kvart sekel.

En av eldsjälarna i gänget bakom den årliga spelmansstämman Nunnestadfesten som arrangeras av Nunnestads byalag är Karl-Henry Jansson.

– Det blir som tidigare år, vi börjar sent på eftermiddagen och så spelar och sjunger vi så länge vi orkar, säger han med ett leende.

Dessutom är chanserna goda för att det kommer att höras dragspelstoner i samhället tidigare på dagen. Faller andan på kommer, som så många gånger tidigare, ett gäng att åka upp och underhålla centrumbesökarna samtidigt som de puffar för stämman i Nunnestad. Ett exotiskt inslag – ja, dragspelarna blir faktiskt färre i antal för varje år – som brukar få lördagsflanörer och besökare till affärerna att le lite extra.

– Visst är det färre, det är inte många ungdomar idag som lär sig spela dragspel, bekräftar K-H Jansson, smått orolig över utvecklingen.

Enligt de minnesgoda i byalaget så arrangeras det hela för 25:e året i rad. Om det kommer att märkas att det är ett jubileum är dock osäkert. Men en sak är dock säker menar Jansson, utöver musik, utlovas också lotterier, loppis och servering.

– Och som tidigare går allt överskott till Barncancerfonden, säger Karl-Henry Jansson.

En av eldsjälarna i gänget bakom den årliga spelmansstämman Nunnestadfesten som arrangeras av Nunnestads byalag är Karl-Henry Jansson.

– Det blir som tidigare år, vi börjar sent på eftermiddagen och så spelar och sjunger vi så länge vi orkar, säger han med ett leende.

Dessutom är chanserna goda för att det kommer att höras dragspelstoner i samhället tidigare på dagen. Faller andan på kommer, som så många gånger tidigare, ett gäng att åka upp och underhålla centrumbesökarna samtidigt som de puffar för stämman i Nunnestad. Ett exotiskt inslag – ja, dragspelarna blir faktiskt färre i antal för varje år – som brukar få lördagsflanörer och besökare till affärerna att le lite extra.

– Visst är det färre, det är inte många ungdomar idag som lär sig spela dragspel, bekräftar K-H Jansson, smått orolig över utvecklingen.

Enligt de minnesgoda i byalaget så arrangeras det hela för 25:e året i rad. Om det kommer att märkas att det är ett jubileum är dock osäkert. Men en sak är dock säker menar Jansson, utöver musik, utlovas också lotterier, loppis och servering.

– Och som tidigare går allt överskott till Barncancerfonden, säger Karl-Henry Jansson.