20 jun 2016 06:00

20 jun 2016 06:00

Lilla julafton för alla vinylälskare

HOVA: Skivmässa för 36:e gången i obruten följd

Kungen lever, åtminstone bildligt, om man frågar Sture Gustafsson och Hans Lindell.

– När Elvis dog, 1977, hade jag 18 LP-skivor med honom. Samma höst började jag samla på allvar och idag har jag 135 album, säger Sture Gustavsson, Finnerödja, när han plockar fram portfölj som rymmer filmstjärnekort på Elvis.

Hans Lindell, ordförande i Skånska och svenska Elvissällskapet tittar intresserat. De båda håller Elvis högt och Sture påminner om att det har gått tio år sedan Scotty Moore gästade Hova skivmässa. En högtidsstund för dem båda.

– Du ser att jag saknar några kort, men jag vet vilka jag saknar, det finns kataloger över alla utgivna kort, säger Sture och köper han en almanacka med Elvisbilder.

Att det 2016 års spelar ingen roll, halva priset och perfekt present.

Besökt Tennessee

– Jag har besökt Memphis tre gånger, säger Sture Gustafsson som dock får finna sig i att ligga i lä för Hans Lindell.

– Jag har varit där sex gånger, replikerar han.

Båda påminner om att det snart har gått 40 år sedan Elvis dog.

– Jag vet att det ska vara lite extra grejer 2017 i Memphis men jag har inte sett något program ännu, säger Hans Lindell som inte utesluter att det kan bli ytterligare ett besök i Elvis hemstad.

Kommer tillbaka

Elvis må vara kungen för vissa musikälskare men på Hova skivmässa är det Per Theander som är kung då startade det hela år 1981. Idag är det Rockfickan som har huvudansvaret men Per är med i allra högsta grad.

– Det är 36:e gången i år, bekräftar Per som får hjälp vid skivbackarna av dotter Ellen.

Per nålar upp objekt som ska gå på auktionen senare på eftermiddagen. Här syns bland annat Mademoiselle Ninette med Hep Stars och Are you Experince med Jimi Hendrix Experience. Den senare i tysk pressning.

– Det blir mycket svenskt i år på auktionen, konstaterar Per.

Är det lika roligt fortfarande?

– Ja, svarar Per Theander relativt snabbt.

– När Elvis dog, 1977, hade jag 18 LP-skivor med honom. Samma höst började jag samla på allvar och idag har jag 135 album, säger Sture Gustavsson, Finnerödja, när han plockar fram portfölj som rymmer filmstjärnekort på Elvis.

Hans Lindell, ordförande i Skånska och svenska Elvissällskapet tittar intresserat. De båda håller Elvis högt och Sture påminner om att det har gått tio år sedan Scotty Moore gästade Hova skivmässa. En högtidsstund för dem båda.

– Du ser att jag saknar några kort, men jag vet vilka jag saknar, det finns kataloger över alla utgivna kort, säger Sture och köper han en almanacka med Elvisbilder.

Att det 2016 års spelar ingen roll, halva priset och perfekt present.

Besökt Tennessee

– Jag har besökt Memphis tre gånger, säger Sture Gustafsson som dock får finna sig i att ligga i lä för Hans Lindell.

– Jag har varit där sex gånger, replikerar han.

Båda påminner om att det snart har gått 40 år sedan Elvis dog.

– Jag vet att det ska vara lite extra grejer 2017 i Memphis men jag har inte sett något program ännu, säger Hans Lindell som inte utesluter att det kan bli ytterligare ett besök i Elvis hemstad.

Kommer tillbaka

Elvis må vara kungen för vissa musikälskare men på Hova skivmässa är det Per Theander som är kung då startade det hela år 1981. Idag är det Rockfickan som har huvudansvaret men Per är med i allra högsta grad.

– Det är 36:e gången i år, bekräftar Per som får hjälp vid skivbackarna av dotter Ellen.

Per nålar upp objekt som ska gå på auktionen senare på eftermiddagen. Här syns bland annat Mademoiselle Ninette med Hep Stars och Are you Experince med Jimi Hendrix Experience. Den senare i tysk pressning.

– Det blir mycket svenskt i år på auktionen, konstaterar Per.

Är det lika roligt fortfarande?

– Ja, svarar Per Theander relativt snabbt.