16 jun 2016 06:00

16 jun 2016 06:00

Laddar för Hova skivmässa

HOVA: Dags för den 36 vinylträffen i rad

År 1981 arrangerades Hova skivmässa för första gången. I helgen är det dags igen.

Ett klassiskt event för vinylfolket och medverkan från utställare från ett tiotal länder.

– Vi har inga problem att fylla hallarna, och har några nya utställare i år, de är dessutom yngre, samtidigt har vi några droppar av, kanske av åldersskäl, säger Peter Smedberg-Fredriksson, från musikföreningen Rockfickan.

Arrangörer är musikföreningen i samarbete med Per Theander. Per är nestor i sammanhanget då det var han som drog igång Skivmässan år 1981.

– Det stämmer, Per är viktig, Rockfickan kom in tidigt 1990-tal genom att vi skötte kaféet. Sedan cirka tio år tillbaka tar vi hand om allt det praktiska samt även en del bokningarna, säger Peter Fredriksson och avslöjar att skivmässan är en viktig inkomstkälla och bidrar till att Rockfickan kan hålla hög klass på konserterna på Gamla bion.

Ett klassiskt event för vinylfolket och medverkan från utställare från ett tiotal länder.

– Vi har inga problem att fylla hallarna, och har några nya utställare i år, de är dessutom yngre, samtidigt har vi några droppar av, kanske av åldersskäl, säger Peter Smedberg-Fredriksson, från musikföreningen Rockfickan.

Arrangörer är musikföreningen i samarbete med Per Theander. Per är nestor i sammanhanget då det var han som drog igång Skivmässan år 1981.

– Det stämmer, Per är viktig, Rockfickan kom in tidigt 1990-tal genom att vi skötte kaféet. Sedan cirka tio år tillbaka tar vi hand om allt det praktiska samt även en del bokningarna, säger Peter Fredriksson och avslöjar att skivmässan är en viktig inkomstkälla och bidrar till att Rockfickan kan hålla hög klass på konserterna på Gamla bion.