04 jun 2016 13:10

04 jun 2016 13:10

Hallå Jenni, hur kändes det att få ansvarsfrihet?

Under fredagen avslutade fackförbundet Kommunal sin kongress. Jenni Moverare, bosatt i Gullspång och styrelseledamot i förbundsstyrelsen, beviljades ansvarsfrihet. Något som inte ordförande, Annelie Nordström, fick.

– Det var lättande. Jag har suttit med i förbundsstyrelsen sedan april 2015 och det är en mycket kort tid i sammanhanget. Mycket att lära sig och sätta sig in i men jag har hela tiden varit beredd att det ansvar det innebär och det kunde ha inneburit att jag inte fått ansvarsfrihet för den tid jag varit med under 2015. Men kongressen valde att ge mig det.

Känns det inte märkligt att din ordförande inte fick det?

– När det gäller vår före detta ordförande så visste vi att revisorernas revision visade på att hon inte skulle föreslås få det och så valde även kongressen. Med respekt för revisorernas utredning. Så det var väntat.

Du fick förnyat förtroende i förbundsstyrelsen.

– Ja, jag fick även nytt förtroende att vara med och leda Kommunal de tre närmaste åren och det känns mycket hedrande och roligt. Det ska jag få göra med bland annat vår nya ordförande Tobias Baudin.

Vem var din favorit i valet av ny ordförande?

– Jag har fullt förtroende för den ordförande, Tobias Baudin, och den ledning kongressen valt, att det är det bästa valet för Kommunal idag.

Vad kan du säga om honom?

– Jag känner inte Tobias personligen men har lyssnat på honom vid olika tillfällen. Min uppfattning är att han är beredd att fortsätta det förändringsarbete vi påbörjat i Kommunal, att han vill kämpa för det ojämlika och ojämställda arbetslivet och att se till att Kommunal återfår förtroendet. Och det är precis det jag själv brinner för och bland annat det vår kongress har talat om att vi ska göra de tre närmaste åren.

Känns en kongress viktig?

– Kommunals kongress är förbundets högsta beslutande organ och bestämmer vilka mål Kommunal ska arbeta för, vilka frågor som ska prioriteras de närmaste åren och vilken väg Kommunal ska välja för att nå målen. Och det kan medlemmarna påverka. Så den är jätteviktig.

Vad tar du med dig från kongressen?

– Jag tar med mig framtidstro och glädje. Vi har en väg framåt, ur krisen, och vi är många i vår förening som är beredda att kämpa tillsammans för att skapa bättre villkor för medlemmarna på arbetsmarknaden men också i samhället

– Det var lättande. Jag har suttit med i förbundsstyrelsen sedan april 2015 och det är en mycket kort tid i sammanhanget. Mycket att lära sig och sätta sig in i men jag har hela tiden varit beredd att det ansvar det innebär och det kunde ha inneburit att jag inte fått ansvarsfrihet för den tid jag varit med under 2015. Men kongressen valde att ge mig det.

Känns det inte märkligt att din ordförande inte fick det?

– När det gäller vår före detta ordförande så visste vi att revisorernas revision visade på att hon inte skulle föreslås få det och så valde även kongressen. Med respekt för revisorernas utredning. Så det var väntat.

Du fick förnyat förtroende i förbundsstyrelsen.

– Ja, jag fick även nytt förtroende att vara med och leda Kommunal de tre närmaste åren och det känns mycket hedrande och roligt. Det ska jag få göra med bland annat vår nya ordförande Tobias Baudin.

Vem var din favorit i valet av ny ordförande?

– Jag har fullt förtroende för den ordförande, Tobias Baudin, och den ledning kongressen valt, att det är det bästa valet för Kommunal idag.

Vad kan du säga om honom?

– Jag känner inte Tobias personligen men har lyssnat på honom vid olika tillfällen. Min uppfattning är att han är beredd att fortsätta det förändringsarbete vi påbörjat i Kommunal, att han vill kämpa för det ojämlika och ojämställda arbetslivet och att se till att Kommunal återfår förtroendet. Och det är precis det jag själv brinner för och bland annat det vår kongress har talat om att vi ska göra de tre närmaste åren.

Känns en kongress viktig?

– Kommunals kongress är förbundets högsta beslutande organ och bestämmer vilka mål Kommunal ska arbeta för, vilka frågor som ska prioriteras de närmaste åren och vilken väg Kommunal ska välja för att nå målen. Och det kan medlemmarna påverka. Så den är jätteviktig.

Vad tar du med dig från kongressen?

– Jag tar med mig framtidstro och glädje. Vi har en väg framåt, ur krisen, och vi är många i vår förening som är beredda att kämpa tillsammans för att skapa bättre villkor för medlemmarna på arbetsmarknaden men också i samhället