02 jun 2016 06:00

03 jun 2016 14:56

Varför Birger Schlaug?

På lördag gästar ett av de mer färgstarka, av de före detta språkrören för Miljöpartiet, Otterbäckens Folkets hus.

– Vi tycker det skulle vara intressant att höra vad han säger om bland annat den uppkomna situation i Miljöpartiet och samarbetet med Socialdemokraterna. Birger Schlaug är ju sådan att han säger vad han tycker. Och när jag säger vi menar jag Miljöpartiet i Gullspång, Mariestad och Töreboda. Vi samarbetar och kommer att ha fler sådan här träffar framöver där allmänheten är välkomna, säger Christer Eriksson.

Annars då?

– Jag är också ordförande i Thasse fiberförening och politiken har fått stå tillbaka på senare tid. Men med Birgers besök hoppas jag att både mitt intresse, och flera andras, ska väckas. Samtidigt som jag räknar med att ungdomen tar sitt ansvar.

Vad menar du med att ”ungdomen ska ta sitt ansvar”?

– Vill de ha en framtid i kommunen måste de vara med och bestämma om den.

– Vi tycker det skulle vara intressant att höra vad han säger om bland annat den uppkomna situation i Miljöpartiet och samarbetet med Socialdemokraterna. Birger Schlaug är ju sådan att han säger vad han tycker. Och när jag säger vi menar jag Miljöpartiet i Gullspång, Mariestad och Töreboda. Vi samarbetar och kommer att ha fler sådan här träffar framöver där allmänheten är välkomna, säger Christer Eriksson.

Annars då?

– Jag är också ordförande i Thasse fiberförening och politiken har fått stå tillbaka på senare tid. Men med Birgers besök hoppas jag att både mitt intresse, och flera andras, ska väckas. Samtidigt som jag räknar med att ungdomen tar sitt ansvar.

Vad menar du med att ”ungdomen ska ta sitt ansvar”?

– Vill de ha en framtid i kommunen måste de vara med och bestämma om den.