31 maj 2016 06:00

31 maj 2016 06:00

Talanger sökes till folkfesten

GULLSPÅNG: Det laddas för Laxdagarna

Vem ska vinna årets talangjakt? Blir det en talangjakt överhuvudtaget? Och vem bakar den godaste pajen?

Det är 13 föreningar och ett 20-tal företag bakom Laxdagarna som arrangeras kommande helg. Det tjuvstartar redan på onsdagkväll. I centrala Gullspång kommer fyra-fem föreningar att visa upp sin verksamhet. Lions sätter upp ett katastroftält och Pär Nordin och Christian Nordgren underhåller.

Allt i syfte att slå på trumman inför helgen.

Efterlyser talanger

Under lördagen är det traditionell familjeunderhållning på Göta holme. Det blir bland annat barnteater, den kommunala musikskolan sjunger och spelar och lions delar ut stipendier.

– Förhoppningsvis blir det även i år en talangtävling; men just nu har vi bara tre anmälda. Vi behöver ha ett par till för att köra tävlingen. Därför förlänger vi anmälningstiden fram till den 2 juni, säger Ulf Gustafsson i arrangörsstaben.

– Föreningsgruppen bakom Laxdagarna byggde dansbanan en gång i tiden. Den har nu, lagom till festen, fått ett nytt golv tack vare Lions. Och det passar ju bra, för på lördag kväll blir det dans till Flippers och show med entertainer Sören Strid.

På söndagen är det ”Laxloppis”, bakluckeloppis på Göta holme, och årets nyhet i form av en pajbakartävling. Reglerna är enkla, baka en paj och kom med den till Göta holme.

På måndag, nationaldagen, arrangeras Kraftmarschen. En 12 kilometer lång vandring i vattenkraftens betydelse för Gullspång.

– Det blir tredje året i rad, lite historia blandat med motion. Ingen tidtagning, ingen föranmälan. Det går bra att anmäla sig på morgonen vid starten. Vätskekontroll efter sex kilometer och medalj till alla vid målgång, säger Ulf som även noterat att väderprognosen är lovande.

– Vad vi kan se nu iallafall.

Det är 13 föreningar och ett 20-tal företag bakom Laxdagarna som arrangeras kommande helg. Det tjuvstartar redan på onsdagkväll. I centrala Gullspång kommer fyra-fem föreningar att visa upp sin verksamhet. Lions sätter upp ett katastroftält och Pär Nordin och Christian Nordgren underhåller.

Allt i syfte att slå på trumman inför helgen.

Efterlyser talanger

Under lördagen är det traditionell familjeunderhållning på Göta holme. Det blir bland annat barnteater, den kommunala musikskolan sjunger och spelar och lions delar ut stipendier.

– Förhoppningsvis blir det även i år en talangtävling; men just nu har vi bara tre anmälda. Vi behöver ha ett par till för att köra tävlingen. Därför förlänger vi anmälningstiden fram till den 2 juni, säger Ulf Gustafsson i arrangörsstaben.

– Föreningsgruppen bakom Laxdagarna byggde dansbanan en gång i tiden. Den har nu, lagom till festen, fått ett nytt golv tack vare Lions. Och det passar ju bra, för på lördag kväll blir det dans till Flippers och show med entertainer Sören Strid.

På söndagen är det ”Laxloppis”, bakluckeloppis på Göta holme, och årets nyhet i form av en pajbakartävling. Reglerna är enkla, baka en paj och kom med den till Göta holme.

På måndag, nationaldagen, arrangeras Kraftmarschen. En 12 kilometer lång vandring i vattenkraftens betydelse för Gullspång.

– Det blir tredje året i rad, lite historia blandat med motion. Ingen tidtagning, ingen föranmälan. Det går bra att anmäla sig på morgonen vid starten. Vätskekontroll efter sex kilometer och medalj till alla vid målgång, säger Ulf som även noterat att väderprognosen är lovande.

– Vad vi kan se nu iallafall.