26 maj 2016 06:00

26 maj 2016 06:00

Mogården minns Stikkan och "Arvid"

HOVA: Lions ordnade underhållningen

Skröna? Kära Mor fick igång minnen om Hovapojken Stikkan. Men skrev han verkligen en låt om Arvid från Åsebol?

Lions bjöd på tårta och underhållning av musikanten Lelle Bodarve. Och de fick en rejäl skröna. Arvid Granath, som nyligen flyttat in på Mogården, berättade för lionsmedlemmarna att han och Stikkan åkte till dansbanorna runt om när de var unga.

– Och låten Arvid han är som han är, den skrev han om mej. Jag fick skivan av honom där Siw Malmkvist sjunger den.

Lelle Bodarve är tämligen nyinflyttad i Hova men redan väletablerad som stamgäst både på konditoriet och Vega-magasinets scen. På Mogården bjöd han på gamla låtar, inte bara av rockmusiker hans spelat med, som Little Gerhard och Den rockande samen Sven-Gösta Jonsson, men också av idolen Cornelis Wreeswijk, Anita Lindblom – och alltså Göingeflickorna som han faktiskt ackompanjerat medan alla tre systrarna var vid liv. Då började minnena väckas runt kaffeborden, för det är här på Mogården som flera av Stikkan gamla vänner och bekanta finns idag.

Det är en riktigt gammal tradition – ingen vet hur lång – att 50-årsjubilerande Hova lions bjuder de boende på Mogården på kaffe och tårta en gång om året.

Lions bjöd på tårta och underhållning av musikanten Lelle Bodarve. Och de fick en rejäl skröna. Arvid Granath, som nyligen flyttat in på Mogården, berättade för lionsmedlemmarna att han och Stikkan åkte till dansbanorna runt om när de var unga.

– Och låten Arvid han är som han är, den skrev han om mej. Jag fick skivan av honom där Siw Malmkvist sjunger den.

Lelle Bodarve är tämligen nyinflyttad i Hova men redan väletablerad som stamgäst både på konditoriet och Vega-magasinets scen. På Mogården bjöd han på gamla låtar, inte bara av rockmusiker hans spelat med, som Little Gerhard och Den rockande samen Sven-Gösta Jonsson, men också av idolen Cornelis Wreeswijk, Anita Lindblom – och alltså Göingeflickorna som han faktiskt ackompanjerat medan alla tre systrarna var vid liv. Då började minnena väckas runt kaffeborden, för det är här på Mogården som flera av Stikkan gamla vänner och bekanta finns idag.

Det är en riktigt gammal tradition – ingen vet hur lång – att 50-årsjubilerande Hova lions bjuder de boende på Mogården på kaffe och tårta en gång om året.