18 maj 2016 12:41

18 maj 2016 12:41

Snart ingen övertid i Otterbäckens hamn

OTTERBÄCKEN: Varslar om stridsåtgärder

Stuveriförhandlingarna har strandat och fackförbundet Transport varslar om stridsåtgärder.

– Det innebär blockad mot övertid, mertid, nyanställning och inhyrning av persona. Åtgärderna träder i kraft från och med lördag den 28 maj, säger Reine Hilding, transport i Otterbäckens hamn och hänvisar till ett sms som han fick vid lunchtid under onsdagen.

I ett pressmeddelande skriver Joakim Ärlund, vd för Sveriges Hamnar, att ”Även om förhandlingarna i nuläget har strandat, har vi goda förhoppningar om att vi kommer nå ett avtal. Vi har förhandlat i god ton och erbjudit löneökningar i nivå med märket”.

Det finns även ett steg två i det varsel om stridsåtgärder som Transport lagts. Det handlar om dygnslånga punktstrejker, med start den 31 maj respektive den 7 juni, vid hamnarna Shorelink i Luleå, SCA Logistics i Umeå, SCA Logistics i Sundsvall, Mälarhamnar i Västerås, APM terminal i Göteborg samt Logent Port & Terminal i Göteborg.

– Det innebär blockad mot övertid, mertid, nyanställning och inhyrning av persona. Åtgärderna träder i kraft från och med lördag den 28 maj, säger Reine Hilding, transport i Otterbäckens hamn och hänvisar till ett sms som han fick vid lunchtid under onsdagen.

I ett pressmeddelande skriver Joakim Ärlund, vd för Sveriges Hamnar, att ”Även om förhandlingarna i nuläget har strandat, har vi goda förhoppningar om att vi kommer nå ett avtal. Vi har förhandlat i god ton och erbjudit löneökningar i nivå med märket”.

Det finns även ett steg två i det varsel om stridsåtgärder som Transport lagts. Det handlar om dygnslånga punktstrejker, med start den 31 maj respektive den 7 juni, vid hamnarna Shorelink i Luleå, SCA Logistics i Umeå, SCA Logistics i Sundsvall, Mälarhamnar i Västerås, APM terminal i Göteborg samt Logent Port & Terminal i Göteborg.