13 maj 2016 06:00

13 maj 2016 06:00

Boende och personal gläds åt LSS-planerna

– Från anhörigas sida och personalen, liksom gode män, känns det väldigt roligt, äntligen är bollen i rullning, säger Siw Andersson, enhetschef.

I februari 2013, då för andra gången, evakuerades de boende på Östergatan. Det förekom huvudvärk, trötthet, röda, kliande och svullna ögon samt utslag. För att göra en lång historia kort – som vi dessutom har berättat tidigare – berodde besvären på ett undertryck i huset.

Gruppboendet fick flytta in i före detta Spångens lokaler på Amnegården. Så här långt har vistelsen varat i tre år.

Solbacka

– Idag heter vi Solbacka, säger enhetschef Siw Andersson, som är glad åt kommunens planerna.

Och alla hoppas på ett nybygge.

– Så är det ju, personalen och de boende har varit tålmodiga, det har ju varit många turer fram och tillbaka, säger Siw som så sent som i veckan haft en träff med anhöriga och gode män om framtiden för Solbacka, och på måndag väntar en nytt studiebesök i Falköping. Men vistelsen här på Amnegården, nära kafé och daglig verksamhet, haft sina fördelar. Det sociala har ökat, så ur den synpunkten har det varit bra här och Riksbyggen, på förslag från gode män, hade en tid i uppdrag att se över möjligheten att bygga om här på Amnegården för en gruppbostad. Men det stupade på flera saker, det kan ju inte klassas som ett LSS-boende om det ligger under samma tak som ett äldreboende.

– Och dessutom har det varit trångt här på Amnegården, vissa av de boende har haft delad toalett och inget kök, även personalens tillagningskök är i minsta laget. Så nu ser vi fram emot en annan lösning.

I februari 2013, då för andra gången, evakuerades de boende på Östergatan. Det förekom huvudvärk, trötthet, röda, kliande och svullna ögon samt utslag. För att göra en lång historia kort – som vi dessutom har berättat tidigare – berodde besvären på ett undertryck i huset.

Gruppboendet fick flytta in i före detta Spångens lokaler på Amnegården. Så här långt har vistelsen varat i tre år.

Solbacka

– Idag heter vi Solbacka, säger enhetschef Siw Andersson, som är glad åt kommunens planerna.

Och alla hoppas på ett nybygge.

– Så är det ju, personalen och de boende har varit tålmodiga, det har ju varit många turer fram och tillbaka, säger Siw som så sent som i veckan haft en träff med anhöriga och gode män om framtiden för Solbacka, och på måndag väntar en nytt studiebesök i Falköping. Men vistelsen här på Amnegården, nära kafé och daglig verksamhet, haft sina fördelar. Det sociala har ökat, så ur den synpunkten har det varit bra här och Riksbyggen, på förslag från gode män, hade en tid i uppdrag att se över möjligheten att bygga om här på Amnegården för en gruppbostad. Men det stupade på flera saker, det kan ju inte klassas som ett LSS-boende om det ligger under samma tak som ett äldreboende.

– Och dessutom har det varit trångt här på Amnegården, vissa av de boende har haft delad toalett och inget kök, även personalens tillagningskök är i minsta laget. Så nu ser vi fram emot en annan lösning.