28 apr 2016 06:00

04 maj 2016 07:36

Några godbitar under Sköna maj

HOVA: Det händer saker både i Hova, Otterbäcken och S Råda

Det blir en hel räcka arrangemang under de 29 dagar i maj som evenemanget pågår.

Lelle Bodarve, Hova, bjuder på både ”Konst och musik” och ”Lek och lust” med jämna mellanrum, och en konsert i Lelles trädgård den 27 maj. Den 2 respektive 18 maj är det torpvandring i Högsåsen. Den 7 maj är det teaterskola i Hova samt workshop. Det avslutas med en teaterföreställning. Den 7 maj visas åter utställningen om Hovaosten.

Lördagen den 21 maj händer mycket i Otterbäcken. Utställningen ”Fisket och fiskaren i Vänern” invigs. En friluftsutställning i Badängsparken under tre månader som visar hur fisket och fiskarens liv har förändrats sedan början av 1900-talet. Det blir också en föreläsning om Gullspångslaxen följt av en guidad tur vid laxtrappan. Denna dag öppnar även Vänercampingen Barfoten och det erbjuds en loppis i folkets hus.

Den 21 maj är det även Lammsläpp i Åsebol hos familjen Albertsson och samma dag växtmarknad på Årås gård. Den 22 maj föreläser Gunnar Bohlin om ”Undenfisket förr och nu”. Den 28 maj ger Afternoon band en konsert i S Råda och i Nunnestad är det torpvandring. Den 29 maj ges ett tornerspel i Hova.

Lelle Bodarve, Hova, bjuder på både ”Konst och musik” och ”Lek och lust” med jämna mellanrum, och en konsert i Lelles trädgård den 27 maj. Den 2 respektive 18 maj är det torpvandring i Högsåsen. Den 7 maj är det teaterskola i Hova samt workshop. Det avslutas med en teaterföreställning. Den 7 maj visas åter utställningen om Hovaosten.

Lördagen den 21 maj händer mycket i Otterbäcken. Utställningen ”Fisket och fiskaren i Vänern” invigs. En friluftsutställning i Badängsparken under tre månader som visar hur fisket och fiskarens liv har förändrats sedan början av 1900-talet. Det blir också en föreläsning om Gullspångslaxen följt av en guidad tur vid laxtrappan. Denna dag öppnar även Vänercampingen Barfoten och det erbjuds en loppis i folkets hus.

Den 21 maj är det även Lammsläpp i Åsebol hos familjen Albertsson och samma dag växtmarknad på Årås gård. Den 22 maj föreläser Gunnar Bohlin om ”Undenfisket förr och nu”. Den 28 maj ger Afternoon band en konsert i S Råda och i Nunnestad är det torpvandring. Den 29 maj ges ett tornerspel i Hova.