18 apr 2016 10:18

18 apr 2016 10:18

Två 16-åringar dömda för skolmisshandel

TING

Två 16-åriga pojkar har dömts till 30 respektive 20 timmars ungdomstjänst för en misshandel på Gullstenskolan den 19 november 2015 i Gullspång.

En tolvårig elev blev då sparkad och slagen av killarna. Det inträffade när tolvåringen och andra elever från mellanstadiet själva fått gå över till skolbiblioteket för att låna böcker. De dömda hävdar att de blivit kränkta och provocerade av den misshandlade.

Tingsrätten menar i sin dom att de aldrig kan tolereras att enskilda tar sig rätt att med våld.

En tolvårig elev blev då sparkad och slagen av killarna. Det inträffade när tolvåringen och andra elever från mellanstadiet själva fått gå över till skolbiblioteket för att låna böcker. De dömda hävdar att de blivit kränkta och provocerade av den misshandlade.

Tingsrätten menar i sin dom att de aldrig kan tolereras att enskilda tar sig rätt att med våld.