07 apr 2016 06:00

07 apr 2016 06:00

Ann och Blå bergen

HOVA: Solister och musiker

På lördag eftermiddag blir det musikgudstjänst i Hova kyrka.

Blå Bergens kammarstråkar, en ensemble från Örebro med omnejd, kommer tillsammans med Hova-Älgarås kyrkokör och operasångerskan Ann Hallenberg att framföra Charles Gounods Mässa i C-dur samt musik av Bach, Roman, Larsson, Sinding och Rheinberger.

Orkestern, som leds av violinisten Peter Rönnklint och består av cirka tio stråkmusiker, gästade Hova för två år sedan med musik av Haydn. Samarbetet med kyrkokören slog så väl ut, att man nu genomför ett nytt projekt tillsammans.

Förutom Ann Hallenberg medverkar ett par solister ur kören, Marie Bengtsson och Pernilla Johansson. Rickard Taubner spelar orgel, och dirigent är Gun Palmqvist. Andakten leds av KG Arvidsson.

Blå Bergens kammarstråkar, en ensemble från Örebro med omnejd, kommer tillsammans med Hova-Älgarås kyrkokör och operasångerskan Ann Hallenberg att framföra Charles Gounods Mässa i C-dur samt musik av Bach, Roman, Larsson, Sinding och Rheinberger.

Orkestern, som leds av violinisten Peter Rönnklint och består av cirka tio stråkmusiker, gästade Hova för två år sedan med musik av Haydn. Samarbetet med kyrkokören slog så väl ut, att man nu genomför ett nytt projekt tillsammans.

Förutom Ann Hallenberg medverkar ett par solister ur kören, Marie Bengtsson och Pernilla Johansson. Rickard Taubner spelar orgel, och dirigent är Gun Palmqvist. Andakten leds av KG Arvidsson.