05 apr 2016 15:29

05 apr 2016 15:29

Trivs du på jobbet?

Anna Sundström, bosatt i Lerdala, har under tiden som rekryteringen av en ny skol- och kulturchef i Gullspångs kommun pågår anlitats som tillförordnad skolchef.

– Ja, det är väldigt intressant att lära känna en ny kommun.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har jobbat i många år inom skolans värld. Började som lärare, sedan rektor för att sedan bli rektorscoach. Från år 2008 var jag skolchef i Skövde kommun. I samband med en omorganisation för cirka två år sedan valde jag att bli avtalspensionär.

Hela tiden Skövde kommun?

– Så gott som, jag har arbetet även i Götene men bara en kort tid.

Du är till exempel föredragande på många punkter på barn- utbildning- och kulturnämndens dagordning nu på torsdag. Du har fått läsa in dig?

– Ja, det var det första uppgiften, att läsa på, och det har varit väldigt intressant. Det går inte att jämföra en stor kommun och en liten kommun. Var sak har sin utmaning men i en liten kommun får man följa beslutet på ett helt annat sätt.

Men det blir bara en kort tid i Gullspångs kommun?

– Ja, och jag jobbar bara 25 procent under tiden kommunen rekryterar en ny skolchef. Det pågår intervjuer denna vecka men med tanke på uppsägningstider och sånt är jag med all sannolikhet kvar åtminstone fram till och med halvårsskiftet.

Vad visste du om kommunen tidigare?

– Absolut ingenting och därför har det varit väldigt intressant att sätta sig in i frågorna och lära känna en ny kommun. Jag kan jämföra med Karlsborgs kommun, där jag jobbat i ett projekt på senare tid, det finns så mycket bra i små kommuner. Arbetssättet är ett helt annat. Man kommer betydligt närmare frågorna.

Har du till exempel hört talas om Hova riddarvecka?

– Ja, det var väl det jag kände till om kommunen. Jag har till exempel aldrig besökt den. Men nu kanske det blir en ändring.

– Ja, det är väldigt intressant att lära känna en ny kommun.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har jobbat i många år inom skolans värld. Började som lärare, sedan rektor för att sedan bli rektorscoach. Från år 2008 var jag skolchef i Skövde kommun. I samband med en omorganisation för cirka två år sedan valde jag att bli avtalspensionär.

Hela tiden Skövde kommun?

– Så gott som, jag har arbetet även i Götene men bara en kort tid.

Du är till exempel föredragande på många punkter på barn- utbildning- och kulturnämndens dagordning nu på torsdag. Du har fått läsa in dig?

– Ja, det var det första uppgiften, att läsa på, och det har varit väldigt intressant. Det går inte att jämföra en stor kommun och en liten kommun. Var sak har sin utmaning men i en liten kommun får man följa beslutet på ett helt annat sätt.

Men det blir bara en kort tid i Gullspångs kommun?

– Ja, och jag jobbar bara 25 procent under tiden kommunen rekryterar en ny skolchef. Det pågår intervjuer denna vecka men med tanke på uppsägningstider och sånt är jag med all sannolikhet kvar åtminstone fram till och med halvårsskiftet.

Vad visste du om kommunen tidigare?

– Absolut ingenting och därför har det varit väldigt intressant att sätta sig in i frågorna och lära känna en ny kommun. Jag kan jämföra med Karlsborgs kommun, där jag jobbat i ett projekt på senare tid, det finns så mycket bra i små kommuner. Arbetssättet är ett helt annat. Man kommer betydligt närmare frågorna.

Har du till exempel hört talas om Hova riddarvecka?

– Ja, det var väl det jag kände till om kommunen. Jag har till exempel aldrig besökt den. Men nu kanske det blir en ändring.