16 mar 2016 17:00

16 mar 2016 17:00

Plan lyfter hela Otterbäcken

OTTERBÄCKEN: Barfoten får ett namntillägg och ska snart gå att se från väg 26

Nu har Otterbäckens bandyklubb presenterat en plan för bad- och campinganläggningen Barfoten.

Från politisk håll är man lyrisk.

– Det här kommer att bli ett lyft för hela Otterbäcken, föreningsfolk har sagt ”yes” när de sett planerna, säger Carina Gullberg, om OBK:s plan som lämnats till kommunen.

Oppositionsrådet Björn Thodenius (M) är nöjd med den dragning Ulf Sandberg, sekreterare i OBK, gjorde i kommunstyrelsen.

– Vi moderater är positivt överraskade. Det här är ett steg i rätt riktning. Det är viktigt att det händer något och Ulf Sandberg har ju haft framgångar i sitt i arbete i Tiveden och Högsåsen, säger Thodenius förhoppningsfull.

Vi handlar om ”Utvecklingsplan Vänerncampingen Barfoten, Otterbäcken 2016-2020”. Ur denna kan nämnas att OBK ska komplettera med en servicebyggnad i norra delen av campingen. Ett arbete som redan påbörjats. Även kiosken ska få en upprustning. Det talas om en båtramp där tidigare ramp funnits. Och om vinterbonade stugor i syfte att förlänga säsongen, om boende- och vistelsepaket, samt att minigolfbanan ska ersättas med en boulebana. Områden söder om campingen ska få vandringsslingor. Vidare om en strandpromenad, där så är möjligt utmed Vänern, i övrigt en bit upp.

– Vissa saker ligger nu hos kommunen, som att ta fram vägskyltar med texten ”Vänercampingen Barfoten”. Med skyltar utmed 26:an, tillsammans med röjning kommer campingen att synas från vägen, det är viktigt, säger Ulf Sandberg till MT som menar det handlar om en satsning som gynnar bygden.

– För OBK utgör campingen en viktig del av den vinst som gör att 100 ungdomar i kommunen kan ägna sig åt bandy. Några effekter av detta ser vi när Sveriges damlag tar VM-guld, förbundskapten Anna Lundin är från Gullspångs kommun och fostrad i OBK. Och när Sverige tar guld i junior-VM. Den som gjorde 5-4 målet var Christian Älvegran, uppfostrad i Töreboda och finslipad i OBK. Det finns sex spelare i Eliserien som kommer från OBK och fyra tjejer i damallsvenskan. Gör vi ett bra jobb med campingen får vi mer pengar till ungdomsverksamheten, säger U Sandberg.

– Det här kommer att bli ett lyft för hela Otterbäcken, föreningsfolk har sagt ”yes” när de sett planerna, säger Carina Gullberg, om OBK:s plan som lämnats till kommunen.

Oppositionsrådet Björn Thodenius (M) är nöjd med den dragning Ulf Sandberg, sekreterare i OBK, gjorde i kommunstyrelsen.

– Vi moderater är positivt överraskade. Det här är ett steg i rätt riktning. Det är viktigt att det händer något och Ulf Sandberg har ju haft framgångar i sitt i arbete i Tiveden och Högsåsen, säger Thodenius förhoppningsfull.

Vi handlar om ”Utvecklingsplan Vänerncampingen Barfoten, Otterbäcken 2016-2020”. Ur denna kan nämnas att OBK ska komplettera med en servicebyggnad i norra delen av campingen. Ett arbete som redan påbörjats. Även kiosken ska få en upprustning. Det talas om en båtramp där tidigare ramp funnits. Och om vinterbonade stugor i syfte att förlänga säsongen, om boende- och vistelsepaket, samt att minigolfbanan ska ersättas med en boulebana. Områden söder om campingen ska få vandringsslingor. Vidare om en strandpromenad, där så är möjligt utmed Vänern, i övrigt en bit upp.

– Vissa saker ligger nu hos kommunen, som att ta fram vägskyltar med texten ”Vänercampingen Barfoten”. Med skyltar utmed 26:an, tillsammans med röjning kommer campingen att synas från vägen, det är viktigt, säger Ulf Sandberg till MT som menar det handlar om en satsning som gynnar bygden.

– För OBK utgör campingen en viktig del av den vinst som gör att 100 ungdomar i kommunen kan ägna sig åt bandy. Några effekter av detta ser vi när Sveriges damlag tar VM-guld, förbundskapten Anna Lundin är från Gullspångs kommun och fostrad i OBK. Och när Sverige tar guld i junior-VM. Den som gjorde 5-4 målet var Christian Älvegran, uppfostrad i Töreboda och finslipad i OBK. Det finns sex spelare i Eliserien som kommer från OBK och fyra tjejer i damallsvenskan. Gör vi ett bra jobb med campingen får vi mer pengar till ungdomsverksamheten, säger U Sandberg.