10 mar 2016 06:00

10 mar 2016 06:00

Ej medlem i kyrkan

GULLSPÅNG: Arn-ärende igen

– Vi kan inte hjälpa en katolik att gå ur Svenska kyrkan.

Så svarar Kyrkoavgiftningen i ett mejl till MT. I måndags skickade vi ett mejl till Kyrkoavgiftningen med anledning av att en 55-årig man i Gullspång anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden. Sent under tisdagen kom ett svar. ”Tjänsten vänder sig endast till personer som är medlemmar i Svenska kyrkan och det ligger på kundens ansvar om denna är medlem eller ej, i detta fallet har personen varit medlem i Katolska kyrkan.”

Kyrkoavgiftningen anser dessutom att de är tydliga med att på deras hemsida presentera kostnaden. De skriver i mejlet att tillhandahållit tjänsten i sju år och aldrig tidigare haft något ärende hos Arn.

”Kostnaden för tjänsten är något vi måste ta ut för att täcka våra kostnader”.

Så svarar Kyrkoavgiftningen i ett mejl till MT. I måndags skickade vi ett mejl till Kyrkoavgiftningen med anledning av att en 55-årig man i Gullspång anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden. Sent under tisdagen kom ett svar. ”Tjänsten vänder sig endast till personer som är medlemmar i Svenska kyrkan och det ligger på kundens ansvar om denna är medlem eller ej, i detta fallet har personen varit medlem i Katolska kyrkan.”

Kyrkoavgiftningen anser dessutom att de är tydliga med att på deras hemsida presentera kostnaden. De skriver i mejlet att tillhandahållit tjänsten i sju år och aldrig tidigare haft något ärende hos Arn.

”Kostnaden för tjänsten är något vi måste ta ut för att täcka våra kostnader”.