19 feb 2016 06:00

19 feb 2016 06:00

Sportlovskul i snö och sol

GULLSPÅNGS KOMMUN: Många aktiviteter under veckan för skollovslediga

tradition. Tre grillar i prästgårdsparken väntar på barnen från Regnbågsskolans fritidshem.

– Har ni korven med er? frågar Karin Leidner-Arvidsson, Svenska kyrkan.

En perfekt utflykt, ja, så hördes det från personalen när Regnbågsskolans fritidshem tog en promenad till prästgården. Här stod personal från Svenska kyrkan beredda med grillar och marshmallows. Och korven, jodå, den langade personalen från skolan fram.

Södra Råda

I tisdags arrangerades en löpartävling i Södra Råda. Ett nytt inslag och på startlinjen stod en klick Rådabor. Bland de startande lottades det ut två biobiljetter, dessa tillföll Alicia Åhlén och Fred Olsson.

Lockade vissa aktiviteter få deltagare så blev bowlingen riktigt populär. I tre dagar bussades barn och ungdomar till Mariestad (tisdag) respektive Laxå (onsdag och torsdag).

Pärlplattor

Grilla korv är en klassiker, och i Gullspång stod grillarna beredda för sportlovslediga under torsdagen. Det fina vädret lockade ett dussintal barn till grillarna. Det blev både snöänglar och snögubbar och lek innan färden styrdes in till pysselborden.

– Det blir mycket med pärlor och kanske skriver vi ett brev till statsministern, sa Desirée Karlsson och berättade att det fanns en förstämning i gruppen.

– En barnfamilj har just utvisats bryskt mitt i natten.

En perfekt utflykt, ja, så hördes det från personalen när Regnbågsskolans fritidshem tog en promenad till prästgården. Här stod personal från Svenska kyrkan beredda med grillar och marshmallows. Och korven, jodå, den langade personalen från skolan fram.

Södra Råda

I tisdags arrangerades en löpartävling i Södra Råda. Ett nytt inslag och på startlinjen stod en klick Rådabor. Bland de startande lottades det ut två biobiljetter, dessa tillföll Alicia Åhlén och Fred Olsson.

Lockade vissa aktiviteter få deltagare så blev bowlingen riktigt populär. I tre dagar bussades barn och ungdomar till Mariestad (tisdag) respektive Laxå (onsdag och torsdag).

Pärlplattor

Grilla korv är en klassiker, och i Gullspång stod grillarna beredda för sportlovslediga under torsdagen. Det fina vädret lockade ett dussintal barn till grillarna. Det blev både snöänglar och snögubbar och lek innan färden styrdes in till pysselborden.

– Det blir mycket med pärlor och kanske skriver vi ett brev till statsministern, sa Desirée Karlsson och berättade att det fanns en förstämning i gruppen.

– En barnfamilj har just utvisats bryskt mitt i natten.