08 feb 2016 19:00

08 feb 2016 19:00

Ettåringar är vi allihopa – nästan

GULLSPÅNG: Kalas på familjecentralen

Det har blivit tradition att familjecentrum bjuder in alla ettåringar på kalas.

– Väldigt trevligt att bjuda in till detta lilla kalas, säger Carina Andersson, samordnare vid Familjecentrum.

Inbjudan hade skickats ut till alla i kommun som föddes under 2015. På kalaset väntade glass och fruktsallad; barnen fick en presentbok och föräldrarna en ros.

– Även om flera av 36 inbjuda barnen fick lämna återbud på grund av förkylningsbesvär eller magsjuka var det ändå många som kunde komma, säger Carina som menar att denna typ av kalas är ett perfekt forum för föräldrarna att knyta kontakter.

– Det är en liten kommun, man kanske tror att man vet vilka som fått barn. Men så är det inte. På detta kalas får föräldrar och barn träffas under trevliga former samtidigt som vi får en chans att berätta om vår verksamhet.

Vid ettårskalaset berättades om Babyträffen, som körs ihop med barnavårdscentralerna, och som har terminsstart den 10 februari.

– En föräldrautbildning med olika teman där vi även erbjuder babyrytmik, ramsor och babydans samt fika. En träff där vi har roligt tillsammans och samtidigt får diskutera viktiga frågor som rör föräldrarollen, säger Carina Andersson.

– Väldigt trevligt att bjuda in till detta lilla kalas, säger Carina Andersson, samordnare vid Familjecentrum.

Inbjudan hade skickats ut till alla i kommun som föddes under 2015. På kalaset väntade glass och fruktsallad; barnen fick en presentbok och föräldrarna en ros.

– Även om flera av 36 inbjuda barnen fick lämna återbud på grund av förkylningsbesvär eller magsjuka var det ändå många som kunde komma, säger Carina som menar att denna typ av kalas är ett perfekt forum för föräldrarna att knyta kontakter.

– Det är en liten kommun, man kanske tror att man vet vilka som fått barn. Men så är det inte. På detta kalas får föräldrar och barn träffas under trevliga former samtidigt som vi får en chans att berätta om vår verksamhet.

Vid ettårskalaset berättades om Babyträffen, som körs ihop med barnavårdscentralerna, och som har terminsstart den 10 februari.

– En föräldrautbildning med olika teman där vi även erbjuder babyrytmik, ramsor och babydans samt fika. En träff där vi har roligt tillsammans och samtidigt får diskutera viktiga frågor som rör föräldrarollen, säger Carina Andersson.