24 jan 2016 20:16

24 jan 2016 20:16

Två anhållna efter narkotikatillslag

HOVA

Två personer har anhållits misstänkta för narkotikabrott för eget bruk, innehav av narkotika och försäljning av narkotika.

Det var strax efter klockan 23 på lördagskvällen polisen spanade vid en adress utanför Hova. När en bil lämnade platsen följde polisen efter och stannade föraren. Narkotika ska ha påträffats i bilen och han körde dessutom drograttfull.

Senare fattades beslut om husrannsakan i den misstänkta fastigheten. Där bor två män, födda 1985 och 1991, som ska ha haft en stor mängd narkotika i hemmet. Bland annat anträffades kokain, cannabis, ectasytabletter och bensodiazepiner. Under söndagen fattade åklagare beslut om att anhålla männen.

Båda är sedan tidigare kända hos polisen. För ett år sedan hittade polisen en stor haschodling hos en av männen. Han dömdes senare till 180 timmars samhällstjänst, vilket motsvarar åtta månaders fängelse.

I samband med polisens husrannsakan dök ytterligare en man upp. Han bar bland annat på pepparsprej, vilket är ett brott mot vapenlagen. Mannen är också misstänkt för narkotikabrott.

Det var strax efter klockan 23 på lördagskvällen polisen spanade vid en adress utanför Hova. När en bil lämnade platsen följde polisen efter och stannade föraren. Narkotika ska ha påträffats i bilen och han körde dessutom drograttfull.

Senare fattades beslut om husrannsakan i den misstänkta fastigheten. Där bor två män, födda 1985 och 1991, som ska ha haft en stor mängd narkotika i hemmet. Bland annat anträffades kokain, cannabis, ectasytabletter och bensodiazepiner. Under söndagen fattade åklagare beslut om att anhålla männen.

Båda är sedan tidigare kända hos polisen. För ett år sedan hittade polisen en stor haschodling hos en av männen. Han dömdes senare till 180 timmars samhällstjänst, vilket motsvarar åtta månaders fängelse.

I samband med polisens husrannsakan dök ytterligare en man upp. Han bar bland annat på pepparsprej, vilket är ett brott mot vapenlagen. Mannen är också misstänkt för narkotikabrott.