13 jan 2016 20:52

13 jan 2016 20:52

Julen är nu slut

GULLSPÅNG: Tjugondedag jul betyder Dans ut i Amnehärad

Runt granen gick dansen. Och det var inte svårt att få folk att dansa. Tacka kylan för det.
– Nu kan ni den sången, då tar vi den en gång till, sa Jerker Oskarsson som visste vad som är kunskapens moder.

Med kylan bitande i näsa och kind, cirka tio minusgrader, lockade Lions Club Amnehärad med Dans ut på torget. Är det tjugondedag jul så är det. Högt över det hela, på den svarta himlen, syntes månen blott som en smal skära. Vackert vinterväder med andra ord.

Fiskdamm

Många samlades för att ta farväl av julen. Ringen med dansare kring granen hängde ihop riktigt fint. Inte konstigt. Vem ville stå still i kylan?! Och de yngre kunde även roa sig vid fiskdammen. Dit var det tidvis kö.

”Så går vi runt kring en enebärabuske”, sjöng lionskören som backades upp av spelemännen Jerker Oskarsson och Håkan Andersson.

Glada barn

Tomtarna gjorde ståligt entré. De satt i en vagn dragen av riddarhästen Cocard. Ekipaget väckte stor uppmärksamhet. Barnens breda leende när de såg tomtarna blev ännu bredare när det började langas godispåsar. Nämnas kan, för vem vill inte ha mer av det goda, att det ges ytterligare en chans i helgen. På söndag arrangerar byalaget Dans ut på lekplatsen i Nunnestad.

Med kylan bitande i näsa och kind, cirka tio minusgrader, lockade Lions Club Amnehärad med Dans ut på torget. Är det tjugondedag jul så är det. Högt över det hela, på den svarta himlen, syntes månen blott som en smal skära. Vackert vinterväder med andra ord.

Fiskdamm

Många samlades för att ta farväl av julen. Ringen med dansare kring granen hängde ihop riktigt fint. Inte konstigt. Vem ville stå still i kylan?! Och de yngre kunde även roa sig vid fiskdammen. Dit var det tidvis kö.

”Så går vi runt kring en enebärabuske”, sjöng lionskören som backades upp av spelemännen Jerker Oskarsson och Håkan Andersson.

Glada barn

Tomtarna gjorde ståligt entré. De satt i en vagn dragen av riddarhästen Cocard. Ekipaget väckte stor uppmärksamhet. Barnens breda leende när de såg tomtarna blev ännu bredare när det började langas godispåsar. Nämnas kan, för vem vill inte ha mer av det goda, att det ges ytterligare en chans i helgen. På söndag arrangerar byalaget Dans ut på lekplatsen i Nunnestad.