04 jan 2016 13:56

04 jan 2016 13:56

Sicken kul kulturvår som väntar

GULLSPÅNG: Teaterförening laddar upp

Teaterföreningen laddar med en räcka föreställningar och Sköna maj under en hel månad – det och mycket mer väntar under våren 2016.

På lördag, 9 januari, arrangerar föreningen Gullspångs riksteaterförening en bussresa till Göteborgsoperan. Ett 25-tal medlemmar ska se musikalen Crazy for you. En uppladdning måhända inför vårens program som inleds den 1 februari.

– Då kommer våra ungdomssymfoniker på besök. Det ska fram 80 stolar utan armstöd till musikerna, plus sittplatser till publiken, säger Kerstin Johansson, ordförande i teaterföreningen, med ett leende.

Välmående förening

– Visst kommer det att ordna sig med stolarna men just nu vet jag inte hur det ska gå till. Plus bärhjälp.

Allt är bra med Gullspångs Riksteaterförening som 2017 kan fira 25-årsjubileum.

– Ja, vi mår bra, förra året arrangerade vi 30 föreställningar och hade 1 500 besökare. Kanske i mesta laget men vi har bra samarbetspartner i de lokala föreningarna, säger hon och konstaterar att det även i år är mycket musikföreställningar.

– Det blir så, det blir allt mer produktion med musik. Mest teater blir det kanske på föreställningen Moa.

Programmet

Måndagen den 1 februari ger Västra Götalands Ungdomssymfoniker en konsert dagtid på Gullstensskolan för skolelever och på kvällen en konsert för allmänheten. Dirigent är Simon Phipps och på programmet står svensk musik.

Onsdagen den 17 februari ger den populära duon Lars-Erik och Johan Frendberg ett musikprogram i Hova hantverkshus.

Onsdagen den 2 mars ges ”Myggjagare och näbbstövlar” i Hova hantverkshus. Solveig Bergqvist Larsson och Cecilia Kyllinge ger en uppföljare på de tidigare succéföreställningarna. De kommer tillsammans med Anders Larm och Janne Jonsson.

Onsdagen den 16 mars ges föreställningen Moa i Otterbäckens Folkets hus. Lisbeth Johansson gestaltar Moa Martinssons liv. Publiken får skratta åt hennes slagfärdighet, förundras över hennes mod och rättframhet och följa det stormiga äktenskapet med Harry Martinsson.

Lördagen den 9 april ges ”Fridas visor”, arrangör är Södra Råda bygdegårdsförening. Göteborgsoperans solist Mattias Ermedahl gestaltar med sin barytonstämma Birgers Sjöberg och karaktärerna i Fridas visor.

Fredagen den 15 april ges ”Håll alla dörrar öppna” i Amnegårdens matsal. Evelyn Jons med tre musiker tolkar Barbro Hörberg, vars vispoesi och milda satir fortfarande är lika aktuella och älskade. Evelyn Jons har sjungit flera huvudroller på Göteborgsoperan, bland annat i Chess och Cats.

Sköna maj och filmstudio

I år utökas arrangemanget Sköna maj till en hel månad. Det sträcks också ut geografiskt vilket får den positiva effekten att hela Gullspångs kommun ingår. Sköna maj arrangeras år 2016 för sjunde året i rad i fem kommuner: Laxå, Askersund, Karlsborg, Töreboda och Gullspång, samordnare är Ulf Sandberg.

Vi kan också nämna att Filmstudio Gullspång där Anders Wallgren visar smala men kritikerrosade filmer, på Bio Gullspång återkommer. Men om det och Sköna maj ber MT att få återkomma till.

På lördag, 9 januari, arrangerar föreningen Gullspångs riksteaterförening en bussresa till Göteborgsoperan. Ett 25-tal medlemmar ska se musikalen Crazy for you. En uppladdning måhända inför vårens program som inleds den 1 februari.

– Då kommer våra ungdomssymfoniker på besök. Det ska fram 80 stolar utan armstöd till musikerna, plus sittplatser till publiken, säger Kerstin Johansson, ordförande i teaterföreningen, med ett leende.

Välmående förening

– Visst kommer det att ordna sig med stolarna men just nu vet jag inte hur det ska gå till. Plus bärhjälp.

Allt är bra med Gullspångs Riksteaterförening som 2017 kan fira 25-årsjubileum.

– Ja, vi mår bra, förra året arrangerade vi 30 föreställningar och hade 1 500 besökare. Kanske i mesta laget men vi har bra samarbetspartner i de lokala föreningarna, säger hon och konstaterar att det även i år är mycket musikföreställningar.

– Det blir så, det blir allt mer produktion med musik. Mest teater blir det kanske på föreställningen Moa.

Programmet

Måndagen den 1 februari ger Västra Götalands Ungdomssymfoniker en konsert dagtid på Gullstensskolan för skolelever och på kvällen en konsert för allmänheten. Dirigent är Simon Phipps och på programmet står svensk musik.

Onsdagen den 17 februari ger den populära duon Lars-Erik och Johan Frendberg ett musikprogram i Hova hantverkshus.

Onsdagen den 2 mars ges ”Myggjagare och näbbstövlar” i Hova hantverkshus. Solveig Bergqvist Larsson och Cecilia Kyllinge ger en uppföljare på de tidigare succéföreställningarna. De kommer tillsammans med Anders Larm och Janne Jonsson.

Onsdagen den 16 mars ges föreställningen Moa i Otterbäckens Folkets hus. Lisbeth Johansson gestaltar Moa Martinssons liv. Publiken får skratta åt hennes slagfärdighet, förundras över hennes mod och rättframhet och följa det stormiga äktenskapet med Harry Martinsson.

Lördagen den 9 april ges ”Fridas visor”, arrangör är Södra Råda bygdegårdsförening. Göteborgsoperans solist Mattias Ermedahl gestaltar med sin barytonstämma Birgers Sjöberg och karaktärerna i Fridas visor.

Fredagen den 15 april ges ”Håll alla dörrar öppna” i Amnegårdens matsal. Evelyn Jons med tre musiker tolkar Barbro Hörberg, vars vispoesi och milda satir fortfarande är lika aktuella och älskade. Evelyn Jons har sjungit flera huvudroller på Göteborgsoperan, bland annat i Chess och Cats.

Sköna maj och filmstudio

I år utökas arrangemanget Sköna maj till en hel månad. Det sträcks också ut geografiskt vilket får den positiva effekten att hela Gullspångs kommun ingår. Sköna maj arrangeras år 2016 för sjunde året i rad i fem kommuner: Laxå, Askersund, Karlsborg, Töreboda och Gullspång, samordnare är Ulf Sandberg.

Vi kan också nämna att Filmstudio Gullspång där Anders Wallgren visar smala men kritikerrosade filmer, på Bio Gullspång återkommer. Men om det och Sköna maj ber MT att få återkomma till.