14 dec 2015 18:59

14 dec 2015 18:59

Auktion för Ung cancer

HOVA: Ett trettiotal företag skänkte varor

– I höstas gick min 19-åriga kusin Linda bort i cancer, sa Josefin Freij, därför har vi denna auktion idag.

Firma ”Freij skog- och trädgård” har som tradition att arrangera ”Luciakaffe” med en rad leverantörer på plats. Ett populärt arrangemang. Årets Luciakaffe fick en speciell inramning då det aviserades att det skulle hållas en auktion till förmån för Ung cancer.

– Jag hoppas att det blir bra bud, alla vet vad pengarna går till, sa auktionist Hasse Gustavsson inledningsvis.

Först ut var en motorsåg, den klubbades för 5 000 kronor. Det var, som sagt, en imponerande mängd varor som gick under klubban. Imponerande då allt var nytt och skänkt. En röjsåg gick för 6 000 kronor, en bilkärra 5 200 kronor, 30 ton väggrus klubbades bort för 5 000 kronor.

Josefin Freij var glad åt alla bud och skänkta varor.

– Speciellt att så många här i vårt närområdet och våra leverantörer ställt upp och stött insamlingen.

– När det spreds sig ordentligt nu i helgen så har alla företag här i Hova skänkt grejer, fantastiskt roligt, sa Håkan Freij och betonade spridningen, från hårda varor till nybakat.

Totalt inbringade auktionen 83 300 kronor.

– Men det blir mer, vi har en burk vi skrivit ”dricks” på. Den lär innehålla några tusen; och för en stund sedan ringde en privatperson och sa att han ville skänka 1 000 kronor. Så vi har fått väldigt fint gensvar på insamlingen, sa Håkan Freij.

Firma ”Freij skog- och trädgård” har som tradition att arrangera ”Luciakaffe” med en rad leverantörer på plats. Ett populärt arrangemang. Årets Luciakaffe fick en speciell inramning då det aviserades att det skulle hållas en auktion till förmån för Ung cancer.

– Jag hoppas att det blir bra bud, alla vet vad pengarna går till, sa auktionist Hasse Gustavsson inledningsvis.

Först ut var en motorsåg, den klubbades för 5 000 kronor. Det var, som sagt, en imponerande mängd varor som gick under klubban. Imponerande då allt var nytt och skänkt. En röjsåg gick för 6 000 kronor, en bilkärra 5 200 kronor, 30 ton väggrus klubbades bort för 5 000 kronor.

Josefin Freij var glad åt alla bud och skänkta varor.

– Speciellt att så många här i vårt närområdet och våra leverantörer ställt upp och stött insamlingen.

– När det spreds sig ordentligt nu i helgen så har alla företag här i Hova skänkt grejer, fantastiskt roligt, sa Håkan Freij och betonade spridningen, från hårda varor till nybakat.

Totalt inbringade auktionen 83 300 kronor.

– Men det blir mer, vi har en burk vi skrivit ”dricks” på. Den lär innehålla några tusen; och för en stund sedan ringde en privatperson och sa att han ville skänka 1 000 kronor. Så vi har fått väldigt fint gensvar på insamlingen, sa Håkan Freij.