07 dec 2015 20:00

07 dec 2015 20:00

Finns Sveriges bästa ridled här?

TIVEDEN: Ett bra år konstaterar föreningen

– Det finns de som menar att vi har kanske Sveriges bästa ridleder, säger Arne Gribing, styrelseledamot i Ridleder Tiveden.

Även ridlederna i Tiveden drabbades av stormen Helga i helgen.

– Vi har inte besiktigat alla leder men visst lär det ligga träd över lederna, men det är å andra sidan några månader kvar innan säsongen drar igång igen, säger Arne som var med när föreningen Ridleder i Tiveden bildades och som är nöjd över utvecklingen.

– Vi har en lagom ökning, 2014 hade vi cirka 160 gästnätter, 2015 blev siffran cirka 200. Förklaringen är att grupperna varit större och att de har stannat längre. Till det positiva hör också att alla är så nöjda, vi behöver inte ens fråga hur de upplevt lederna. De hör av sig självmant. Och det är bland dessa nöjda gäster som vi fått höra att Ridleder Tiveden tillhör de allra bästa, och numera också välkända, i Sverige.

– Och inför säsongen 2016 hoppas vi att nya Undenäsleden blir skyltad och klar. Leden startar från Sätraleden vid Undens sydspets, säger Arne som avslöjar att han också är sugen på en liten fest.

– Vi har ju fullbordat tio säsonger, det är kanske dags för ett jubileum?!

Även ridlederna i Tiveden drabbades av stormen Helga i helgen.

– Vi har inte besiktigat alla leder men visst lär det ligga träd över lederna, men det är å andra sidan några månader kvar innan säsongen drar igång igen, säger Arne som var med när föreningen Ridleder i Tiveden bildades och som är nöjd över utvecklingen.

– Vi har en lagom ökning, 2014 hade vi cirka 160 gästnätter, 2015 blev siffran cirka 200. Förklaringen är att grupperna varit större och att de har stannat längre. Till det positiva hör också att alla är så nöjda, vi behöver inte ens fråga hur de upplevt lederna. De hör av sig självmant. Och det är bland dessa nöjda gäster som vi fått höra att Ridleder Tiveden tillhör de allra bästa, och numera också välkända, i Sverige.

– Och inför säsongen 2016 hoppas vi att nya Undenäsleden blir skyltad och klar. Leden startar från Sätraleden vid Undens sydspets, säger Arne som avslöjar att han också är sugen på en liten fest.

– Vi har ju fullbordat tio säsonger, det är kanske dags för ett jubileum?!