03 dec 2015 14:09

03 dec 2015 14:09

När tänds de digitala informationstavlorna?

HOVA: Fortfarande oklart när informationstavlorna tänds

– Det återstår några detaljer, säger Mikael Broman, vd Mediagroup i Örebro AB.

De digitala skyltarna har varit på plats utmed E20 i snart en månad. Men ännu lyser de inte. Den som hoppades att skyltarna skulle tas i bruk strax efter denna installation lär ha blivit besviken.

Fungerar skyltarna?

– Ja, absolut. Men nu hänger det på ett par detaljer. Vi kommunicerar med leverantören om programvaran. Inte så att det är något fel på den som sitter i men vi vill ha vår programvara, den som vi redan idag sköter ett antal skyltar i Sverige med, den vill vi ska fungera även för skylten i Hova, säger Mikael Broman.

Så det är bara dagar kvar tills invigningen?

– Som ansvarig för tekniken vill jag vara helt säker på att det fungerar när vi väl tänder upp skylten.

Så en vecka till då?

– Målsättningen är att få igång dem så fort som möjligt men, som sagt, jag vill testa allt ett visst antal timmar först innan vi tänder upp dem. Men visst, helst hade vi tänt de båda igår, å andra sidan har det tagit tid sin tid och då kanske det inte gör något om det tar några dagar till.

Hur går försäljningen av reklamplats?

– Vi har gjort några företagsbesök men vi brukar inte vara så aktiva innan vi har tänt upp skyltarna.

Det är Mediagroup i Örebro som ska sköta de två digitala skyltarna utmed E20. Gullspångs kommun kommer att disponera 25 procent av visningstiden för att marknadsföra kommunen. I den tiden ingår marknadsföring av större evenemang som arrangeras av föreningar. Resten av tiden är bokningsbar för privata företag.

De digitala skyltarna har varit på plats utmed E20 i snart en månad. Men ännu lyser de inte. Den som hoppades att skyltarna skulle tas i bruk strax efter denna installation lär ha blivit besviken.

Fungerar skyltarna?

– Ja, absolut. Men nu hänger det på ett par detaljer. Vi kommunicerar med leverantören om programvaran. Inte så att det är något fel på den som sitter i men vi vill ha vår programvara, den som vi redan idag sköter ett antal skyltar i Sverige med, den vill vi ska fungera även för skylten i Hova, säger Mikael Broman.

Så det är bara dagar kvar tills invigningen?

– Som ansvarig för tekniken vill jag vara helt säker på att det fungerar när vi väl tänder upp skylten.

Så en vecka till då?

– Målsättningen är att få igång dem så fort som möjligt men, som sagt, jag vill testa allt ett visst antal timmar först innan vi tänder upp dem. Men visst, helst hade vi tänt de båda igår, å andra sidan har det tagit tid sin tid och då kanske det inte gör något om det tar några dagar till.

Hur går försäljningen av reklamplats?

– Vi har gjort några företagsbesök men vi brukar inte vara så aktiva innan vi har tänt upp skyltarna.

Det är Mediagroup i Örebro som ska sköta de två digitala skyltarna utmed E20. Gullspångs kommun kommer att disponera 25 procent av visningstiden för att marknadsföra kommunen. I den tiden ingår marknadsföring av större evenemang som arrangeras av föreningar. Resten av tiden är bokningsbar för privata företag.