24 nov 2015 14:14

24 nov 2015 14:14

Kulturpristagare snackar Stikkan

HOVA: Lars Göran Ytterberg om bygdens store son

Lars-Göran Ytterberg, som om en dryg vecka ska ta emot kommunens pris i kategorin ”Kulturturism”, ska ikväll i hantverkshuset berätta om Stikkan Andersson.

– Fokus ligger på hans barndom och uppväxt här i Hova. Så gott som varje gång jag är ute och berättar får jag höra en historia tillbaka. Det är fortfarande en hel del som har personliga minnen av Stikkan. Det blir även musik med Vismakarna, säger Lars-Göran som på senare tid fördjupat sig i bygdens store son och kände musikförläggare Stikkan Andersson, som föddes 1931 och avled 1997.

– Fokus ligger på hans barndom och uppväxt här i Hova. Så gott som varje gång jag är ute och berättar får jag höra en historia tillbaka. Det är fortfarande en hel del som har personliga minnen av Stikkan. Det blir även musik med Vismakarna, säger Lars-Göran som på senare tid fördjupat sig i bygdens store son och kände musikförläggare Stikkan Andersson, som föddes 1931 och avled 1997.