28 okt 2015 12:25

28 okt 2015 12:25

On the road to Hova

Carburetors åter på Gamla bion

– Musikföreningen Rockfickan i Hova är stället man bör vara på nu på lördag 31 oktober. Vi gör en storsatsning, det blir en påkostad show, säger Peter Friman.

Jo, nu ska det bli inte bli det lilla extra utan det stora extra hävdar Peter Friman, som utöver sitt jobb som snickare i Norge, också är crew åt det norska bandet Carburetors.

– Jag har lagt ner cirka 150 ideella arbetstimmar på en supercool scendekor. Den ska ge scenen i lokalen på Gamla Biografen ett rejäl ansiktslyft nu på lördag. Jag hoppas åtminstone att jag hinner klart. Det har redan hunnit bli många sena kvällar, fram till elva tolv efter ordinarie arbetstid. Även alla mina sparade övertidstimmar jag haft på mitt tidskonto har rykt.

En sann eldsjäl

Peter Friman berättar att han under ett antal söndagar åkt upp till Norge tidigt på morgonen för att bygga på dekoren i verkstaden på hans jobb.

– Men det är inga problem när man brinner för något, jag har ju jobbat åt detta megafeta band ett par år och att jag vill göra Hova giget till en speciell spelning. Jag såg The Carburetors första gången 2006 i Oslo, dom var då förband åt legendariska Rose Tattoo från Australien, den spelningen glömmer jag aldrig. The Carburetors är ett otroligt intensivt liveband som kör en väldigt tight show.

Carburetors har gästat Gamla Biografen tre gånger tidigare. Nu är det fyra år sedan senaste och Peter Friman gissar att många är sugna på att lyssna på dem.

Tjejband

Som om inte detta vore nog så kommer även Skövdebandet Browsing Collections till Gamla bion. Bandet består av Mimmi Brander, sång och gitarr, Moa Lenngren, gitarr och sång, Nora Lenngren, bas och sång samt Carro Karlsson trummor.

Browsing Collections karriär sträcker sig så långt tillbaka som till 2008. Då var tjejerna helt unga, mellan 11 och 15 år, men bestämde sig för att starta ett rockband. År 2015 släppte de sitt debutalbum och gjorde sin största spelning hittills då de medverkade på Sweden Rock Festival.

Jo, nu ska det bli inte bli det lilla extra utan det stora extra hävdar Peter Friman, som utöver sitt jobb som snickare i Norge, också är crew åt det norska bandet Carburetors.

– Jag har lagt ner cirka 150 ideella arbetstimmar på en supercool scendekor. Den ska ge scenen i lokalen på Gamla Biografen ett rejäl ansiktslyft nu på lördag. Jag hoppas åtminstone att jag hinner klart. Det har redan hunnit bli många sena kvällar, fram till elva tolv efter ordinarie arbetstid. Även alla mina sparade övertidstimmar jag haft på mitt tidskonto har rykt.

En sann eldsjäl

Peter Friman berättar att han under ett antal söndagar åkt upp till Norge tidigt på morgonen för att bygga på dekoren i verkstaden på hans jobb.

– Men det är inga problem när man brinner för något, jag har ju jobbat åt detta megafeta band ett par år och att jag vill göra Hova giget till en speciell spelning. Jag såg The Carburetors första gången 2006 i Oslo, dom var då förband åt legendariska Rose Tattoo från Australien, den spelningen glömmer jag aldrig. The Carburetors är ett otroligt intensivt liveband som kör en väldigt tight show.

Carburetors har gästat Gamla Biografen tre gånger tidigare. Nu är det fyra år sedan senaste och Peter Friman gissar att många är sugna på att lyssna på dem.

Tjejband

Som om inte detta vore nog så kommer även Skövdebandet Browsing Collections till Gamla bion. Bandet består av Mimmi Brander, sång och gitarr, Moa Lenngren, gitarr och sång, Nora Lenngren, bas och sång samt Carro Karlsson trummor.

Browsing Collections karriär sträcker sig så långt tillbaka som till 2008. Då var tjejerna helt unga, mellan 11 och 15 år, men bestämde sig för att starta ett rockband. År 2015 släppte de sitt debutalbum och gjorde sin största spelning hittills då de medverkade på Sweden Rock Festival.