22 okt 2015 12:36

22 okt 2015 12:38

Från svenskt till amerikanskt

Bygdegårdsförening laddar inför pannkaksfesten

Så är det åter dags för alla pannkaksälskare att bege sig till Södra Råda.

På söndag arrangerar bygdegårdsföreningen i Södra Råda sin numera traditionella ”Pannkaksfest”. Och det är precis vad det låter som, en exposé i pannkakor och sylt. Olika sorter från vida världen. Det talas bland annat om amerikansk blåbärspannkaka med glass, baconpannkaka, Ålandspannkaka med grädde. Tidigare år har pannkakorna från militärköket, som ställts upp utanför bygdegården, rönt stor uppskattning.

Nämnas kan år 2015 firades ”Pannkakans dag” den 17 februari. Dagen är rörlig då den alltid firas tisdagen innan fastan, den dag som i Sverige kallas Fettisdagen.

På söndag arrangerar bygdegårdsföreningen i Södra Råda sin numera traditionella ”Pannkaksfest”. Och det är precis vad det låter som, en exposé i pannkakor och sylt. Olika sorter från vida världen. Det talas bland annat om amerikansk blåbärspannkaka med glass, baconpannkaka, Ålandspannkaka med grädde. Tidigare år har pannkakorna från militärköket, som ställts upp utanför bygdegården, rönt stor uppskattning.

Nämnas kan år 2015 firades ”Pannkakans dag” den 17 februari. Dagen är rörlig då den alltid firas tisdagen innan fastan, den dag som i Sverige kallas Fettisdagen.