21 okt 2015 09:05

21 okt 2015 09:05

Hovavatten upp till bevis

HOVA/STOCKHOLM: Nu ska en segrare i kranvattentävlingen koras

Under onsdagen är det final i ”Kranvattentävlingen 2015”. Gullspångs kommun med vatten från Hova är en av 18 finalister.

Finalen äger rum i förstakammarsalen i Riksdagshuset. Gullspångs kommun representeras av va-chef Michael Nordin, från vattenverket i Hova respektive Skagersvik, Lars Turgård och Lars Hammarberg samt politikerna Gunnar Bohlin (M) och Torbjörn Jansson (C).

I bagaget, väl kylt, har de två liter vatten som tappats - tidigast 24 timmar innan provsmakningen – ”i en offentlig byggnad i kommunens centralort”.

Fem sommelierer kommer att prova sig igenom vattenbidragen. De ska utse Sveriges godaste kranvatten, samt även godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

När juryn sammanträdet bjuds det på föreläsningar. I programmet syns rubriker som ”Drickvattenutredningens klimatbetänkande”, ”Vatten ur flera perspektiv”; Svenskt vattens vd Anna Linusson ska berätta ”om dricksvatten och vattenskydd”, vidare blir det estradsamtal med politiker om vatten.

Plats finns även för mingel med dryck och tilltugg samt att ”prova varandras vattenbidrag”. Först sent på eftermiddagen är det dags att kora ”Sveriges godaste kranvatten”. Prisutdelare är Riksdagens tredje vice talman Esabelle Dingizian (MP).

Finalen äger rum i förstakammarsalen i Riksdagshuset. Gullspångs kommun representeras av va-chef Michael Nordin, från vattenverket i Hova respektive Skagersvik, Lars Turgård och Lars Hammarberg samt politikerna Gunnar Bohlin (M) och Torbjörn Jansson (C).

I bagaget, väl kylt, har de två liter vatten som tappats - tidigast 24 timmar innan provsmakningen – ”i en offentlig byggnad i kommunens centralort”.

Fem sommelierer kommer att prova sig igenom vattenbidragen. De ska utse Sveriges godaste kranvatten, samt även godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

När juryn sammanträdet bjuds det på föreläsningar. I programmet syns rubriker som ”Drickvattenutredningens klimatbetänkande”, ”Vatten ur flera perspektiv”; Svenskt vattens vd Anna Linusson ska berätta ”om dricksvatten och vattenskydd”, vidare blir det estradsamtal med politiker om vatten.

Plats finns även för mingel med dryck och tilltugg samt att ”prova varandras vattenbidrag”. Först sent på eftermiddagen är det dags att kora ”Sveriges godaste kranvatten”. Prisutdelare är Riksdagens tredje vice talman Esabelle Dingizian (MP).