14 okt 2015 17:49

14 okt 2015 17:50

Härliga färger nu på Galleri Hova

Syriansk flykting visar sin färgrika konst

Fram till den 30 oktober går det att se konst signerade Heba Alakkad på Galleri Hova.

Hebas familj flydde från kriget i Syrien tillsammans med sin man och lille son och kom i början av 2014 till Otterbäcken. Idag bor familjen Alakkad i Gislaved. Heba Alakkad flydde då hon under kriget blivit hon en kontroversiell person på grund av sitt starka ställningstagande för kvinnors rätt. Familjen flydde till Libanon och sedan till Sverige.

Många kom

I lördags hölls en välbesökt vernissage på Galleri Hova. Heba Alakkad är 34 år, hennes teknik är collage, hennes bildvärld byggs upp med papper, tyg och akrylfärg på duk.

Etablerad

Heba Alakkad som har en gedigen konstnärsutbildning bakom sig är välkänd i sitt hemland Syrien. Hon har pluggat konst på universitet och haft utställningar i Syrien, Jordanien, Egypten och Italien. På inbjudan av Världsbanken visades våren 2014 verk av Heba och andra syrianska konstnärskollegor i Washington.

Utställningen i Hova heter ”Genom mina ögon”. Heba Alakkads nästa utställning, efter Galleri Hova, sker i Istanbul.

Hebas familj flydde från kriget i Syrien tillsammans med sin man och lille son och kom i början av 2014 till Otterbäcken. Idag bor familjen Alakkad i Gislaved. Heba Alakkad flydde då hon under kriget blivit hon en kontroversiell person på grund av sitt starka ställningstagande för kvinnors rätt. Familjen flydde till Libanon och sedan till Sverige.

Många kom

I lördags hölls en välbesökt vernissage på Galleri Hova. Heba Alakkad är 34 år, hennes teknik är collage, hennes bildvärld byggs upp med papper, tyg och akrylfärg på duk.

Etablerad

Heba Alakkad som har en gedigen konstnärsutbildning bakom sig är välkänd i sitt hemland Syrien. Hon har pluggat konst på universitet och haft utställningar i Syrien, Jordanien, Egypten och Italien. På inbjudan av Världsbanken visades våren 2014 verk av Heba och andra syrianska konstnärskollegor i Washington.

Utställningen i Hova heter ”Genom mina ögon”. Heba Alakkads nästa utställning, efter Galleri Hova, sker i Istanbul.