08 okt 2015 18:15

08 okt 2015 18:15

Heba Alakkad

Vernissage

Hon flydde från kriget i Syrien och kom till Gullspångs kommun, i början av förra året tillsammans med sin man och deras son. På lördag ställer hon ut sina tavlor i Galleri Hova.

Med start på lördag presenterar Galleri Hova den syrianska konstnären, Heba Alakkad tavlor. I hemlandet var hon etablerad bildkonstnär och deltog i utställningar i flera länder. Alakkad var en aktiv förkämpe för kvinnors lika rätt, och för barnens rätt till trygghet. Hennes konstnärliga teknik är collage, hennes bildvärld byggs upp med papper, tyg och akrylfärg på duk. I år var hon representerad i den syrianska paviljongen på Biennalen i Venedig, och i november deltar hon i Contempory Art Fair i Istanbul.

Med start på lördag presenterar Galleri Hova den syrianska konstnären, Heba Alakkad tavlor. I hemlandet var hon etablerad bildkonstnär och deltog i utställningar i flera länder. Alakkad var en aktiv förkämpe för kvinnors lika rätt, och för barnens rätt till trygghet. Hennes konstnärliga teknik är collage, hennes bildvärld byggs upp med papper, tyg och akrylfärg på duk. I år var hon representerad i den syrianska paviljongen på Biennalen i Venedig, och i november deltar hon i Contempory Art Fair i Istanbul.