05 okt 2015 06:00

05 okt 2015 06:00

Miljökonferens i Amnehärad

GULLSPÅNG: Staffettlopp - Tusen löpare springer för klimatet

Med anledning av Riksteaterns stafettlopp genom Europa arrangerar Gullspångs Riskteaterförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska Kyrkan en miljökonferens i Amnehärads församlingshem

– Aina Florin, teaterkonsulent från Göteborg föreläser under kvällen, berättar Kerstin Johansson från Gullspångs Riksteaterförening.

Konferensen genomförs måndagen den 5 oktober klockan 19.00 och arrangören bjuder på fika.

I pressmeddelande skriver Riksteatern att, Run for your life är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Loppet omfattar mer än 4 000 kilometer och varar i över 21 dagar, pågår dygnet runt och involverar tusentals människor. Varje deltagare kommer att berätta sin egen historia och sina personliga skäl till varför de har valt att springa. En rad lokala arrangemang kommer att organiseras längs hela vägen. Loppet startar den 9 november i Kiruna och avslutas vid FN klimatmöte i Paris.

– Aina Florin, teaterkonsulent från Göteborg föreläser under kvällen, berättar Kerstin Johansson från Gullspångs Riksteaterförening.

Konferensen genomförs måndagen den 5 oktober klockan 19.00 och arrangören bjuder på fika.

I pressmeddelande skriver Riksteatern att, Run for your life är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Loppet omfattar mer än 4 000 kilometer och varar i över 21 dagar, pågår dygnet runt och involverar tusentals människor. Varje deltagare kommer att berätta sin egen historia och sina personliga skäl till varför de har valt att springa. En rad lokala arrangemang kommer att organiseras längs hela vägen. Loppet startar den 9 november i Kiruna och avslutas vid FN klimatmöte i Paris.