29 sep 2015 15:00

01 okt 2015 10:39

Foto: Henrik Beck-Friis

Helt magiskt - Trollkarlen Adin

Familjesöndag på Gullspångs och Hovas bibliotek

Med magi, trolleri och jonglering med käglor fångade Trollkarlen Adin barnens uppmärksamhet med showen ”Helt Magiskt” när Hova och Gullspångs bibliotek bjöd in till familjsöndag.

Jonglören och trollkarlen Adin som heter Barlov i efternamn är 17 år gammal. Trots sin låga ålder har han redan stor erfarenhet av showbiz. I somras turnerade han tillsammans med Cirkus Scott och lärde barn att trolla i cirkusparken och i höst åker han runt i regionen med sin egen föreställning ” Helt Magiskt. När han inte trollar studerar han vid det estetiska programmet vid Katedralsskolan i Skara.

Delaktighet

Föreställningen, ”Helt Magiskt” vänder sig främst till barn i de lägre åldrarna men även föräldrar i publiken entusiasmerades av den charmige ynglingen. Adin bjöd på fartfylld jonglering och trollerier där både fåglar och lådor försvann i tomma intet mixades med ploj och rackartyg. Som assistent har han sin lilla syster Melissa(9) som fick sitt huvud vridet runt sin egen axel och halsen genomstucken av ett svärd under showen. Publiken deltar aktivt i föreställningen och flera lyckliga barn fick även handgripligen hjälpa trollkarlen att utföra trixen.

Tipsrunda

Familjesöndagen avslutades med tipsrunda i bibliotekets lokaler. Frågorna handlade om karaktärer och miljöer från barnboksförfattarna Astrid Lindgren och Tove Janssons böcker. Statens kulturråd sponsrade prisbordet med barnböcker.

Flera språk

Yvonne Jansson är biblioteksassistent i kommunen berättade att många barn som besöker biblioteken är utlandsfödda och saknar ofta en relation tiil svenska barnböcker.

– Vi beställer hem böcker som matchar barnens språkbakgrund. I dag finns översättningar till persiska, kurdiska, tigrinja och albanska för att nämna några.

För Trollkarlen Adin väntar närmast en spökshow i Skara där han bland annat kommer få handen avhuggen.

Jonglören och trollkarlen Adin som heter Barlov i efternamn är 17 år gammal. Trots sin låga ålder har han redan stor erfarenhet av showbiz. I somras turnerade han tillsammans med Cirkus Scott och lärde barn att trolla i cirkusparken och i höst åker han runt i regionen med sin egen föreställning ” Helt Magiskt. När han inte trollar studerar han vid det estetiska programmet vid Katedralsskolan i Skara.

Delaktighet

Föreställningen, ”Helt Magiskt” vänder sig främst till barn i de lägre åldrarna men även föräldrar i publiken entusiasmerades av den charmige ynglingen. Adin bjöd på fartfylld jonglering och trollerier där både fåglar och lådor försvann i tomma intet mixades med ploj och rackartyg. Som assistent har han sin lilla syster Melissa(9) som fick sitt huvud vridet runt sin egen axel och halsen genomstucken av ett svärd under showen. Publiken deltar aktivt i föreställningen och flera lyckliga barn fick även handgripligen hjälpa trollkarlen att utföra trixen.

Tipsrunda

Familjesöndagen avslutades med tipsrunda i bibliotekets lokaler. Frågorna handlade om karaktärer och miljöer från barnboksförfattarna Astrid Lindgren och Tove Janssons böcker. Statens kulturråd sponsrade prisbordet med barnböcker.

Flera språk

Yvonne Jansson är biblioteksassistent i kommunen berättade att många barn som besöker biblioteken är utlandsfödda och saknar ofta en relation tiil svenska barnböcker.

– Vi beställer hem böcker som matchar barnens språkbakgrund. I dag finns översättningar till persiska, kurdiska, tigrinja och albanska för att nämna några.

För Trollkarlen Adin väntar närmast en spökshow i Skara där han bland annat kommer få handen avhuggen.