24 sep 2015 14:05

24 sep 2015 14:05

Vatten från Hova till Sverigefinal

HOVA: Kranvattnet vidare från regionfinal

– Vi har ju ett naturligt vatten, inga konstigheter, inga tillsatser, säger Lars Turgård, sedan det står klart att Hovavattnet gått vidare i regionfinalen.

Vart femte år arrangerar Svenskt Vatten en tävling där Sveriges godaste kranvatten utses. Regionfinalen, dit kommuner nominerats, ägde rum i Karlstad under torsdagen.

– ”Mineraligt och uppfriskande vatten med elegans att dricka i stora, djupa klunkar”, var motiveringen från panelen, säger en stolt drifttekniker Lars Turgård som på tävlingsdagen levererade dricksvatten direkt från Lokaåsen i Hova till Karlstad.

Totalt tävlade tio kommuner i Karlstad om två platser i finalen där 20 kommuner möts, Gullspång och Karlstad gick alltså vidare till finalen som äger rum i Riksdagshuset. Juryn motivering till Karlstad löd: ”Mjukt, friskt och rent vatten med en helande känsla för kropp och själ”. Nämnas kan att juryn delade ut hedersomnämnande till Orsa kommun ”Friskt och svalkande och mineral och finess” samt Götene kommun ”Härligt friskt och uppiggande vatten”.

– Nu blir det Sverigefinal den 21 oktober, säger Lars Turgård.

Så nu får du leverera Hovavatten till Riksdagshuset?

– Jajamän (paus), fast då lär någon annan få åka, då är det älgjakt.

Vart femte år arrangerar Svenskt Vatten en tävling där Sveriges godaste kranvatten utses. Regionfinalen, dit kommuner nominerats, ägde rum i Karlstad under torsdagen.

– ”Mineraligt och uppfriskande vatten med elegans att dricka i stora, djupa klunkar”, var motiveringen från panelen, säger en stolt drifttekniker Lars Turgård som på tävlingsdagen levererade dricksvatten direkt från Lokaåsen i Hova till Karlstad.

Totalt tävlade tio kommuner i Karlstad om två platser i finalen där 20 kommuner möts, Gullspång och Karlstad gick alltså vidare till finalen som äger rum i Riksdagshuset. Juryn motivering till Karlstad löd: ”Mjukt, friskt och rent vatten med en helande känsla för kropp och själ”. Nämnas kan att juryn delade ut hedersomnämnande till Orsa kommun ”Friskt och svalkande och mineral och finess” samt Götene kommun ”Härligt friskt och uppiggande vatten”.

– Nu blir det Sverigefinal den 21 oktober, säger Lars Turgård.

Så nu får du leverera Hovavatten till Riksdagshuset?

– Jajamän (paus), fast då lär någon annan få åka, då är det älgjakt.