17 sep 2015 18:35

17 sep 2015 21:42

Elin nu i Spamalot - laddar för Lina

Till våren ska Elin spela Lina i Lönneberga

– Det är jättekul men en annorlunda musikal, säger Elin Ytterberg som just nu dansar och showar i Spamalot.

Spamalot är en musikal baserad på filmen Monty Pythons galna värld. Musikalen är skriven av Python-medlemmen Eric Idle i samarbete med John Du Prez. Musikalen, liksom filmen, är baserad på den brittiska Arthur-legenden och kung Arthurs sökande efter den heliga graal.

Revymakarna hade premiär för denna musikal den 28 augusti och det hela avslutas sista helgen i september.

Vad gör du i denna galna värld?

– Jag är en i ensemblen som dansar och sjunger, jag har elva olika byten, olika kläder varje gång. Det är en galen värld, mördarkaniner och flygande kor. Men den är jätterolig, man skrattar typ hela tiden. Och stående ovationer. Det som är roligt är också att de är fler killar än tjejer på scenen, det brukar vara tvärtom annars, säger Elin som berättar att hon åkte buss mellan Mariestad och Skövde varje gång det handlat om repetition.

Du och din mamma Christina brukar ju åka ihop från Otterbäcken?

– Ja men hon är inte med i den här föreställningen, till våren kan vi åka ihop igen. När Skövde musikteater sätter upp Emil i Lönneberga. Jag har blivit erbjuden rollen som pigan Lina. Mamma ska spela Kommandoran. Det är premiär i början av februari 2016.

Det låter spännande, Elin i en roll?

– Ja, det ska bli jätteroligt. Det blir både tal och sång.

Och framtiden?

– Jag går tredje året på gymnasiet nu. Jag vill bli läkare, sjuksköterska eller barnmorska. Vi får se var jag kommer in. Och då får vi se hur mycket tid jag kan lägga på musikaler.

Spamalot är en musikal baserad på filmen Monty Pythons galna värld. Musikalen är skriven av Python-medlemmen Eric Idle i samarbete med John Du Prez. Musikalen, liksom filmen, är baserad på den brittiska Arthur-legenden och kung Arthurs sökande efter den heliga graal.

Revymakarna hade premiär för denna musikal den 28 augusti och det hela avslutas sista helgen i september.

Vad gör du i denna galna värld?

– Jag är en i ensemblen som dansar och sjunger, jag har elva olika byten, olika kläder varje gång. Det är en galen värld, mördarkaniner och flygande kor. Men den är jätterolig, man skrattar typ hela tiden. Och stående ovationer. Det som är roligt är också att de är fler killar än tjejer på scenen, det brukar vara tvärtom annars, säger Elin som berättar att hon åkte buss mellan Mariestad och Skövde varje gång det handlat om repetition.

Du och din mamma Christina brukar ju åka ihop från Otterbäcken?

– Ja men hon är inte med i den här föreställningen, till våren kan vi åka ihop igen. När Skövde musikteater sätter upp Emil i Lönneberga. Jag har blivit erbjuden rollen som pigan Lina. Mamma ska spela Kommandoran. Det är premiär i början av februari 2016.

Det låter spännande, Elin i en roll?

– Ja, det ska bli jätteroligt. Det blir både tal och sång.

Och framtiden?

– Jag går tredje året på gymnasiet nu. Jag vill bli läkare, sjuksköterska eller barnmorska. Vi får se var jag kommer in. Och då får vi se hur mycket tid jag kan lägga på musikaler.