10 sep 2015 15:00

10 sep 2015 15:25

Varför bara en helg?

Hallå där Ronny Steen

Ronny Steen ställer ut oljemålningar.

– Vet inte varför, jag kanske är dåligt förberedd. Det bara blev så. Men nu visar jag mina tavlor i helgen i Gullspång och så får jag se var jag visar dem nästa gång. Men det blir en annan ort. Gärna en större stad. Tankarna finns. Men jag är ju härifrån, därför ville jag ha min första utställning här. Ge dem som vill köpa här en första chans. Och jag visar dem i lokalen bredvid Bio Gullspång.

Är det en satsning?

– Kan man säga. Jag har kommit upp i den åldern nu att jag vill satsa på något, som så många i flera år, har tjatat på mig om. Egentligen är det första gången, med ett enda undantag, som jag inte målar på beställning. Så nu är det mina egna känslor och tankar som syns på tavlorna, och det är avslöjande. En tavla säger mycket.

Vad föreställer tavlorna?

– Det är mycket känslor, så mycket kan jag säga.

Hur är intresset?

– Jag lade upp på Facebook och det blev lite av ett ramaskri, 6 000 har varit inne och tittat. Många säger att de vill köpa. Det rör sig om ett 30-tal oljemålningar.

Första utställningen, är det då inte svårt att sätta ett pris?

– Jo, därför har jag satt ett utropspris, ett lägsta pris, så får man gå över det. Det blir en som en auktion.

– Vet inte varför, jag kanske är dåligt förberedd. Det bara blev så. Men nu visar jag mina tavlor i helgen i Gullspång och så får jag se var jag visar dem nästa gång. Men det blir en annan ort. Gärna en större stad. Tankarna finns. Men jag är ju härifrån, därför ville jag ha min första utställning här. Ge dem som vill köpa här en första chans. Och jag visar dem i lokalen bredvid Bio Gullspång.

Är det en satsning?

– Kan man säga. Jag har kommit upp i den åldern nu att jag vill satsa på något, som så många i flera år, har tjatat på mig om. Egentligen är det första gången, med ett enda undantag, som jag inte målar på beställning. Så nu är det mina egna känslor och tankar som syns på tavlorna, och det är avslöjande. En tavla säger mycket.

Vad föreställer tavlorna?

– Det är mycket känslor, så mycket kan jag säga.

Hur är intresset?

– Jag lade upp på Facebook och det blev lite av ett ramaskri, 6 000 har varit inne och tittat. Många säger att de vill köpa. Det rör sig om ett 30-tal oljemålningar.

Första utställningen, är det då inte svårt att sätta ett pris?

– Jo, därför har jag satt ett utropspris, ett lägsta pris, så får man gå över det. Det blir en som en auktion.